Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: web kamera pro skype  (Přečteno 2888 krát)

luboš

• Aktivní člen
  • *
web kamera pro skype
« kdy: 15 Srpna 2013, 10:40:58 »
Ahoj,okolnosti mě donutily abych používal na komunikaci(videohovory) program skype.Přečetl jsem si pár diskuzí a zjistil že není vůbec jednoduché v programu skype rozchodit web kameru,můžete mi někdo poradit jakou/jaký typ kamery bych si měl pořídit aby to fungovalo v linuxu(používám zorin.os- je to vlastně distro postavené na ubuntu).Děkuji za každou radu.

luboš

• Aktivní člen
  • *
Re:web kamera pro skype
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2013, 12:13:15 »
Tak jsem našel kameru co by měla být podporována bez problému v ubuntu.

Logitech HD Webcam C270(našel jsem to na foru k teto kameře na abc linuxu),takže si ji koupím a dám vědět jak jsem dopad.

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2013, 16:56:06 »
Ahoj,tak jsem nakonec koupil web kameru Genius FaceCam 320 a to proto že  přímo na obalu  je napsáno že je  i pro linux. Po zapojení(do usb) do pc okamžitě funkční přes skype(jinde jsem to nezkoušel).Takže jestli někdo řešíte podobný problém tak tuto kameru mám vyzkoušenou a funguje o.k.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2013, 16:59:18 »
k+
Chvalim snahu informovat. :D
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Mate

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2013, 10:15:04 »
Ahoj.. tohle jsem taky resil a nakonec jsem koupil Creative Sync HD

Kód: [Vybrat]
http://interlink.tsbohemia.cz/creative-webova-kamera-live-cam-sync-hd-cerna-_d162599.html
Mam takovy pocit, ze staci koupit jakoukoliv kameru s podporou USB video class (UVC), protoze to snad ma mit podporu v kernelu. Pokud by nekdo chtel neco levneho, mame doma i tohle a taky bezi ok

Kód: [Vybrat]
http://dx.com/p/compact-1-3mp-pc-usb-webcam-with-built-in-microphone-black-51874
Lenovo ThinkPad x60s (Linux Mint)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.