Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu GNOME 13.04 s Gnome 3.8 nefunguje [VYŘEŠENO]  (Přečteno 4185 krát)

Malder

• Návštěvník
Ubuntu GNOME 13.04 s Gnome 3.8 nefunguje [VYŘEŠENO]
« kdy: 15 Srpna 2013, 11:00:45 »
Našel jsem tento návod na OMG Ubuntu:

http://www.omgubuntu.co.uk/2013/04/gnome-3-8-ppa-for-ubuntu-gnome

Po instalaci Ubuntu GNOME a po aktualizaci sem podle návodu zkusil povýšit na GNOME 3.8. Upgrade
proběhl v pořádku. Po restartu se mi objeví přihlašovací obrazovka, ale nemůžu na nic kliknout. Myš se
hýbe, jen na ní nic nereaguje, stejné je to s klávesnicí, máte někdo tušení kde je problém?
« Poslední změna: 15 Srpna 2013, 13:58:29 od Malder »

Samms

• Aktivní člen
  • *
Re:Ubuntu GNOME 13.04 s Gnome 3.8 nefunguje
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2013, 11:52:00 »
Jako vždy upozorním na fakt, že pro začátečníky se více hodí LTS. Dále opět doporučím MinimalCD, které není znečištěné žádným Desktopem a tak tam Gnome zprovozníš mnohem jednodušeji a efektivněji... Tedy po instalaci z MinimalCD stačí nainstalovat X metabalíkem a stejně tak metabalíkem Desktop Gnome. Neměl by v tom být žádný háček...

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2013, 12:05:17 »
Jako vždy upozorním na fakt, že pro začátečníky se více hodí LTS. Dále opět doporučím MinimalCD, které není znečištěné žádným Desktopem a tak tam Gnome zprovozníš mnohem jednodušeji a efektivněji... Tedy po instalaci z MinimalCD stačí nainstalovat X metabalíkem a stejně tak metabalíkem Desktop Gnome. Neměl by v tom být žádný háček...
Jako vždy nováčky upozorním, že Ubuntu GNOME nemá verzi LTS, protože oficiální odnož Ubuntu se stala až nejnovější verze 13.04. Dále nechápu proč bych měl použít minimalCD Ubuntu, když na něj stejně nainstaluji ubuntu-gnome-desktop z Ubuntu GNOME.

Samms

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2013, 12:08:11 »
LTS se vztahuje především na kernel - ne na Desktop... Dále píšeš, že ti to nejde - už jen proto píši, ať si stáhneš starší a stabilní verzi Ubuntu. Dále si to budeš moci postavit sám - tudíž i postavit si vlastní Desktop - a nakonec proč chtít Gnome? Vzhled? Tak použij jeho správce oken. Power Manager a vše okolo můžeš sestavit dle libosti...

Ještě štěstí, že dělám do Unixu tak dlouho na to, abych si uměl s takovouto prkotinou poradit...

Aby jsi měl představu - Desktop je metabalík, co stáhne s sebou tuny aplikací. Co ty vidíš a co jediné zajímá většinu běžných uživatelů je vzhled. Pro něj však není třeba Gnome stahovat. Stačí správce oken, greeter (bez závislostí stačí stáhnout zdrojáky a upravit je) a icon theme - opět lze stáhnout bez závislostí. Zbytek - správu HW, napájení, internetu a tuny aplikací si již můžeš sestavit dle libosti... (bez závislostí tu máme většinu GTK aplikací., X aplikací atd.)
« Poslední změna: 15 Srpna 2013, 12:13:38 od Samms »

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2013, 12:16:18 »
Používám Ubuntu GNOME už od tzv. Remix verze a poté od beta verze, kdy bylo ještě pro 12.04. Nedávno jsem kupoval novej notebook (viz podpis), rovnou nainstaloval Ubuntu GNOME 13.04 s GS 3.6, pak přidal PPA zdroje a nyní jedu na GS 3.8.3 a naprosto bez zádrhelů, pádů či čehokoliv nestandardního. Velice záleží na HW!
Jinak postupuji vždy podle tohoto webu: http://www.webupd8.org/
« Poslední změna: 15 Srpna 2013, 12:18:37 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Srpna 2013, 12:22:26 »
Používám Ubuntu GNOME už od tzv. Remix verze a poté od beta verze, kdy bylo ještě pro 12.04. Nedávno jsem kupoval novej notebook (viz podpis), rovnou nainstaloval Ubuntu GNOME 13.04 s GS 3.6, pak přidal PPA zdroje a nyní jedu na GS 3.8.3 a naprosto bez zádrhelů, pádů či čehokoliv nestandardního. Velice záleží na HW!
Postupoval jsem stejně jako ty, nainstaloval Ubuntu GNOME 13.04 s GNOME 3.6, pak přidal PPA zdroje (viz odkaz výš), restart. Nicméně GDM mi nefunguje, nemůžu na nic kliknout.

Co se týče HW, používal sem Fedoru 19 která právě má GNOME 3.8 a šlapalo to bez problémů.

Samms

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 15 Srpna 2013, 12:23:21 »
Jinak - co takhle zabít greeter - lightdm, startx a spustit gnome? A když už budeš v tom - pošly logy...

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #7 kdy: 15 Srpna 2013, 12:28:43 »
Postupoval jsem stejně jako ty, nainstaloval Ubuntu GNOME 13.04 s GNOME 3.6, pak přidal PPA zdroje (viz odkaz výš), restart. Nicméně GDM mi nefunguje, nemůžu na nic kliknout.

Co se týče HW, používal sem Fedoru 19 která právě má GNOME 3.8 a šlapalo to bez problémů.

Při jednom povýšení je nutné, i když nabídne systém restart, tak nerestartovat, ale doinstalovat balíky, které se nenainstalovaly a zůstaly "viset" - to se mi taktéž stalo a už si dávám na to pozor, páč opravdu zůstává buď černá obrazovka nebo stav podobný tvému. ještě to lze vyřešit v záchranném režimu, ale je nutné mít přípíchlý kabel LAN a doinstalovat zbytek v root režimu v konzoli se zapnutou volbou internetového připojení.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 15 Srpna 2013, 12:31:13 »
Díval ses do logů, jestli tam něco není. ZKus nastavit Xserver aby používal sw/hw kurzor, jaký tam je teď nevím asi hw.
Až když selže předchozí rada.
« Poslední změna: 15 Srpna 2013, 12:33:11 od jadd »

Samms

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 15 Srpna 2013, 12:32:43 »
Teď jsem mu psal, aby to spustil ručne a poslal logy...

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 15 Srpna 2013, 12:40:33 »
Jinak - co takhle zabít greeter - lightdm, startx a spustit gnome? A když už budeš v tom - pošly logy...
Ubuntu GNOME nemá Lightdm, ale GNOMácký GDM

Při jednom povýšení je nutné, i když nabídne systém restart, tak nerestartovat, ale doinstalovat balíky, které se nenainstalovaly a zůstaly "viset" - to se mi taktéž stalo a už si dávám na to pozor, páč opravdu zůstává buď černá obrazovka nebo stav podobný tvému. ještě to lze vyřešit v záchranném režimu, ale je nutné mít přípíchlý kabel LAN a doinstalovat zbytek v root režimu v konzoli se zapnutou volbou internetového připojení.
Tady asi nastala chyba. Upgrade jsem dělal skrze terminál. Restart mi nenabídl, to byla moje iniciativa po aktualizaci. Asi mi, jak píšeš, zůstaly viset nějaký balíky a to způsobilo můj problém. Je to čerstvý systém, proto ho nemá cenu zachraňovat a rovnou ho přeinstaluji.

Samms

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 15 Srpna 2013, 12:42:48 »
Proboha proč? Pokud balíky zůstaly viset, stačí je dotáhnout z konzole. Nač k tomu potřebuješ grafiku? Dále - greeter může být jakýkoliv - lightdm je standard. Ještě, že X nemám... :)

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 15 Srpna 2013, 13:34:52 »
Proboha proč? Pokud balíky zůstaly viset, stačí je dotáhnout z konzole. Nač k tomu potřebuješ grafiku? Dále - greeter může být jakýkoliv - lightdm je standard. Ještě, že X nemám... :)
Protože mu to přijde jednodušší. Lightdm není standard, stadard pro Gnome byl vždy GDM ale i Lightdm samozřejmě použít lze.
Takže píšeš z Linksu?

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 15 Srpna 2013, 13:57:49 »
Už to funguje, opravdu jenom zůstaly některé balíky "viset". Všem děkuju za ochotu pomoct, hlavně pak Marp.  :)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #14 kdy: 15 Srpna 2013, 17:24:39 »
Už to funguje, opravdu jenom zůstaly některé balíky "viset". Všem děkuju za ochotu pomoct, hlavně pak Marp.  :)
Hlavně, že to fachá - já už ostatně od tý doby dělám update a upgrade 2x za sebou pro jistotu  :D - ať již v Synapticu, tak i v Terminálu.
PS: V Synapticu jsou naštěstí ty balíky vidět hned...
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.