Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po nějaké aktualizaci nefungují nesvobodné ovladače  (Přečteno 1648 krát)

marun

• Stálý člen
  • **
mám 13.04 (GPU HD5670) a pravidelně aktualizuju a jednou po zapnutí pc se mi zobrazila jen čistá plocha nebyl jsem schopný to pomocí žádného návodu opravit tak jsem systém kompletně přeinstaloval aktualizoval a nainstaloval nesvobodný ovladač ze stránek výrobce, po restartování to byloo v pohodě ale na druhý den ten stejný problém (toto celé jsem si několikrát zopakoval a bylo jedno jestli byl ovladač 13.4 13.6 nebo 13.8 přitom mi to do té doby na 13.6 jelo dobře)
tak mě napadlo že to budou nějaké aktualizace, tak jsem přeinstaloval neaktualizoval a běží mi to týden na ovladači 13.8 bez problémů.

bude to způsobovat aktualizace compizu, unity nebo xserver

Kód: [Vybrat]
Následující balíky jsou podrženy v aktuální verzi:
  linux-generic linux-headers-generic linux-image-generic
Následující balíky budou aktualizovány:
  account-plugin-aim account-plugin-facebook account-plugin-flickr account-plugin-generic-oauth account-plugin-google account-plugin-jabber account-plugin-salut account-plugin-twitter
  account-plugin-windows-live account-plugin-yahoo activity-log-manager-common activity-log-manager-control-center apport-symptoms bamfdaemon bind9-host checkbox checkbox-qt command-not-found
  command-not-found-data compiz compiz-core compiz-gnome compiz-plugins-default cups-browsed cups-filters dbus dbus-x11 dnsutils dropbox duplicity empathy empathy-common evolution-data-server
  evolution-data-server-common firefox firefox-globalmenu firefox-gnome-support ghostscript ghostscript-cups ghostscript-x gir1.2-dbusmenu-glib-0.4 gir1.2-ebook-1.2 gir1.2-edataserver-1.2
  gir1.2-gudev-1.0 gnome-contacts gnome-control-center gnome-control-center-data gnome-control-center-signon gnome-control-center-unity gnome-screenshot gnupg gpgv isc-dhcp-client isc-dhcp-common
  libaccount-plugin-1.0-0 libbamf3-1 libbind9-90 libcamel-1.2-40 libclutter-1.0-0 libclutter-1.0-common libcompizconfig0 libcurl3-gnutls libdbusmenu-glib4 libdbusmenu-gtk3-4 libdbusmenu-gtk4
  libdecoration0 libdns95 libdvdnav4 libebackend-1.2-5 libebook-1.2-14 libecal-1.2-15 libedata-book-1.2-15 libedata-cal-1.2-18 libedataserver-1.2-17 libfontembed1 libfs6 libgbm1 libgnome-control-center1
  libgs9 libgs9-common libimobiledevice3 libisc92 libisccc90 libisccfg90 liblcms2-2 liblightdm-gobject-1-0 liblwres90 libnux-4.0-0 libnux-4.0-common libopenvg1-mesa libplymouth2 libraw5
  libsystemd-daemon0 libunity-core-6.0-5 libwhoopsie0 libx11-data libxatracker1 libxcb-shape0 libxcb-xfixes0 libxres1 libxvmc1 libxxf86dga1 lightdm linux-headers-3.8.0-19 linux-headers-3.8.0-19-generic
  linux-image-3.8.0-19-generic linux-image-extra-3.8.0-19-generic linux-libc-dev login lsb-base lsb-release mcp-account-manager-uoa nautilus-sendto-empathy nux-tools openssl passwd plymouth
  plymouth-label plymouth-theme-ubuntu-logo plymouth-theme-ubuntu-text pm-utils python-imaging python-imaging-compat python-libxml2 python3-commandnotfound python3-distupgrade python3-problem-report
  python3-software-properties python3-update-manager rsyslog software-properties-common software-properties-gtk systemd-services telepathy-gabble telepathy-idle ubuntu-release-upgrader-core
  ubuntu-release-upgrader-gtk unity unity-common unity-lens-applications unity-lens-video unity-scope-video-remote unity-services update-manager update-manager-core whoopsie xdiagnose
  xserver-xorg-video-intel xserver-xorg-video-openchrome xul-ext-ubufox

nestalo se někomu něco podobného?
nestačí někde něco přenastavit aby to fungovalo?

Cuore

• Závislák
Re:po nějaké aktualizaci nefungují nesvobodné ovladače
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2013, 09:03:34 »
a neinstalovalo se i jádro? ve většině případů mi to udělalo tohle.

marun

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2013, 12:38:01 »
tak to si teď už nevzpomenu

teď mám 3.8.0-19 a je to v pohodě pak někdy skusím zase aktualizace a uvidím

edit:

měl jsem chvíli nainstalovaný GNOME a ten jel asi v pořádku (nikdy předtím jsem ho neviděl)

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 17 Srpna 2013, 13:25:45 »
xserver, pokud používáš stažený ovladač mimo repozitáře na jiné jádro než co tam bylo předtím. Protože kdybys použil distribuční nestalo by se to.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.