Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvuk se mi zbláznil  (Přečteno 2014 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Zvuk se mi zbláznil
« kdy: 27 Srpna 2013, 00:03:56 »
Zdravím všechny,
přikládám video, a snímek obrazovky z alsa mixéru, protože asi ani nedovedu dobře popsat, co se mi najednou začalo dít.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qd6HIDUm_AI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qd6HIDUm_AI</a>

Předem díky všem, kdo mi poradí, nebo alespoň naznačí ,v čem by mohl být problém.

ps:jak uvidíte na videu, když zvuk stáhnu tak na polovinu tak, zdá se, jde normálně. Ale jak říkám toto je mi mojí myšlenkovou výkonost.

[příloha smazaná administrátorem]
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Re:Zvuk se mi zbláznil
« Odpověď #1 kdy: 27 Srpna 2013, 14:56:38 »
Tak vyzkoušel jsem pár věcí, a jediná úvaha, kterou mám je koupit externí zvukovku http://www.alza.cz/axago-usb2-0-virtual-7-1-audio-adapter-d246592.htm za 2 kilča. 7.1 zvuk teda zrovna nepotřebuju, na své stereo z 25 staré otcovo aiwa věže, ale nic lepšího mě zatím nenapadá. Předem díky za jakékoli návrhy.
   ~ Socrates

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #2 kdy: 27 Srpna 2013, 15:27:20 »
Tak alespoň trochu posun. Připojil jsem zároveň sluchátka, zároveň reproduktory - tj. věž zapojená normálně přes 3.5 jacka zezadu, sluchátka zapojená do předního panelu. V "Předvolbách zvuku" se mi objevila "napevno" položka "analogové stereo sluchátka", u kt. jsem nastavil hlasitost také na 100%. Takže nyní, i když při přehrávání jakékoli hudby ubnutu schizofrenicky neustále přepíná mezi "vnitřním stereem analogovým a sluchátky", nehýbe mi při tom s hlasitostí, viz video. Ergo, hudba se nechá poslouchat.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bUQHgS3nZT0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bUQHgS3nZT0</a>

Ještě bych měl dodat, že předtím jsem měl zapojený zezadu do zdířky na 3.5 jacka, rozbočovač na 2x 3,5 jacka a do něj zároveň sluchátka i věž. Sluchátka jsem nyní odpojil úplně, stejně tak i rozbočovač a jedinou věc, kt. mám zapojenou je věž. Schizofrenické přepíná mezi sluchátka a vnitřním stereem ale probíhá, ǎt zapojím a)pouze věž, b) věž a sluchátka přes rozbočovač, nebo za c) věž zezadu, a sluchátka zepředu, dokonce i za d)pouze sluchátka. I když při možnosti d) to není tak intenzivní.

Primárně mi takto "vyřešený" problém asi stačí, tipoval bych že to bude chyba mé 4 roky staré základovky gigabyte, no příště jdu asi rovnou do intelu.
« Poslední změna: 27 Srpna 2013, 15:29:02 od urgulak »
   ~ Socrates

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 27 Srpna 2013, 16:22:47 »
Ak som to spravne pochopil tak mas na zvukovke jeden vystup ktory sa podla pripojenej impedancie prepina bud na klasicky vystup alebo vystup na sluchadla. Ak si tam mal pripojene cez rozbocovac aj sluchadla aj vezu tak nemohol zblbnut tento detekcny system?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #4 kdy: 27 Srpna 2013, 22:06:32 »
Ak som to spravne pochopil tak mas na zvukovke jeden vystup ktory sa podla pripojenej impedancie prepina bud na klasicky vystup alebo vystup na sluchadla. Ak si tam mal pripojene cez rozbocovac aj sluchadla aj vezu tak nemohol zblbnut tento detekcny system?

Jo, přesně tak, otázka je jak ho odblbnout :). Jinak technicky vzato mám ještě jeden výstup na předním panelu, ten jsem ale nepoužival z čistě estetických důvodů ... přeinstalovat alsu?
   ~ Socrates

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 27 Srpna 2013, 22:59:26 »
Otázka je proč si takové nestandardní věci zamlčel?
« Poslední změna: 28 Srpna 2013, 22:12:42 od jadd »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 28 Srpna 2013, 07:02:26 »

Jo, přesně tak, otázka je jak ho odblbnout :). Jinak technicky vzato mám ještě jeden výstup na předním panelu, ten jsem ale nepoužival z čistě estetických důvodů ... přeinstalovat alsu?
Skusil by som to zapojit tak ako sa ma a spustit livecd/usb ci to tam pojde Ak to bude blbnut aj tam tak asi preinstalacia nepomoze.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.