Tak zo zvedavosti som sa rozhodol tiež vyskúšať SLAX a pravdu povediac som zápasil s viacerými problémami. Spustiť toto distro je husársky kúsok a zo začiatku sa mi to vôbec nedarilo. Priložený návod, ktorý je obsiahnutý v stiahnutom súbore je síce uvedený jednoducho, zrozumiteľne a jednoznačne, ale v mojom prípade totálne nepoužiteľne.
Pri vytváraní Live USB z Linuxu je potrebné spustiť súbor
bootinst.sh. Aj keď sa mu pridelí znak spustiteľnosti alebo sa použije chmod, nič sa neudeje a súbor sa stále tvári ako textový.
Urobil som pokus pod Windows – tam treba spustiť súbor
bootinst.bad, tu sa súbor začal načítavať a aj sa spustil. Po chvíli načítania CHYBA! - súbor nemožno spustiť pre nekompatibilitu so systémom a koniec.
Po rôznych pokusoch sa mi nakoniec podarilo vytvoriť LIVE USB pod Linuxom. V terminále je potrebné presunúť sa do adresára boot a zadať:
sudo bash bootinst.sh
Live USB so Slaxom funguje naozaj svižne a aj boot trval rádovo niekoľko sekúnd. Zaznamenal som však chybu s číslami (arabsko-indické), známa chyba v KDE.
V každom prípade, aj keď sa o inštalácii SLAXU hovorí ako o jednoduchej, začiatočník sa môže dosť potrápiť

[příloha smazaná administrátorem]