Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: grafická karta  (Přečteno 1728 krát)

kudrnac.brno1

• Návštěvník
grafická karta
« kdy: 09 Září 2013, 11:01:14 »
ahoj, jsem zřejmě věčný začátečník. test grafické karty mi hodil hlášku: ubuntu 13.04 zaznamenal vnitřní chybu a ani restart počítače nepomohl. vše funguje, jen je pomalejší. hardware: notebook hp 550 2ghz, ram 3 gib, grafická karta: Mobile GME965/GLE960 Integrated Graphics Controller, ovladač: Intel® 965GME/GLE x86/MMX/SSE2, os 32 bit. předpokládám, že nějaká aktualizace a nebo změna ovladače by pomohla, ale nevím jak a nechci to zase podělat ::) díky za pomoc
« Poslední změna: 09 Září 2013, 11:01:30 od Tadeáš Pařík »

Cuore

• Závislák
Re:grafická karta
« Odpověď #1 kdy: 09 Září 2013, 12:06:31 »
tato hláška je docela častá a nic neříkající  ??? mrkni do /var/log/Xorg.0.log co tam je za problém. Pomocí grepu si můžeš vyfiltrovat jen poruchové řádky
Kód: [Vybrat]
grep "(EE)" /var/log/Xorg.0.log | cat

kudrnac.brno1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Září 2013, 12:17:29 »
našel jsem jediný "(EE)" :-) ale nemám tušení o co jde:

19.690] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Září 2013, 12:40:20 »
to je jen úvodní hlavička logu. Takže s grafikou problém asi nebude, jinak by tam něco bylo. Další nápady, jak nás navést co se ti na systému nezdá? Tam ta porucha opravdu nic neznamená, po čisté instalaci mi ubuntu hlásí havárie a vnitřní chyby 3x do hodiny, než se to po aktualizacích uklidní. Pokud by tě tohle obtěžovalo, lze to vypnout.

kudrnac.brno1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Září 2013, 12:45:34 »
nainstaloval jsem si hru world of tanks a je neuvěřitelně pomalá (nedá se hrát) nejsem si jist, jakou mám velikost grafické karty. zjišťuji to několik dní, ale množství bitů jsem nezjistil. proti verzi 12.x se mi každá stránka na netu i ostatních aplikací načítá velice pomalu.

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 09 Září 2013, 14:38:17 »
Pokud máš 13.04 tak to dělá přepsaný Compiz. Bohužel na 13.04 vznikl docela zajímavý problém, přepsaný Compiz u někoho způsobí až extrémní nárůst výkonu, u někoho pro změnu totální lagování X

kudrnac.brno1

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Září 2013, 14:59:42 »
Tak to si tím pádem můžu akorát počkat na aktualizaci, díky vám oběma za pomoc a učetření nervů  :) poslední dotaz: jak zjistím kapacitu grafické karty? kinfocentr mi taky nepomohl. díky

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 09 Září 2013, 18:30:23 »
no na tvém místě, bych instaloval LTS verze a tím si ušetříš různé potíže. Pomocí
Kód: [Vybrat]
sudo lshw ti to ke grafice nenapíše informace o paměti?

kudrnac.brno1

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Září 2013, 18:49:50 »
do terminálu jsem ten příkaz zadal a (něco tam proběhlo) vypsalo to tam děsný množství informací ze kterých to možná někdo vyčte. já to nejsem už vás nebudu trápit, děkuji všem za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.