Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nová kategorie - 3D Desktop (hlavně pro adminy)  (Přečteno 13063 krát)

Martin Böhm

• Návštěvník
    • osobni stranky
nová kategorie - 3D Desktop (hlavně pro adminy)
« Odpověď #25 kdy: 20 Února 2007, 21:55:39 »
Pokud si pamatuji, pojem "3D akcelerace" je znám poměrně dlouho (alespoň já ho znám léta). Pod pojmem 3D prostředí si představím něco ve stylu Looking Glass, tedy 3D okna, která se dají kompletně rotovat apod. Hlavní výhody Berylu vidím spíše v průhlednosti a rychlém zmenšování obrázku, což s 3D nemá moc společného.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #26 kdy: 20 Února 2007, 22:00:52 »
Nevím, jak myslíš, já nepoužívám ani Beryl, ani Compiz, ale zase se domnívám, že "Akcelerovaný desktop" toho moc lidem neřekne, chtělo by to nějak chytře vymyslet.

Martin Böhm

• Návštěvník
    • osobni stranky
« Odpověď #27 kdy: 20 Února 2007, 22:21:07 »
A Ty sám nepochopíš, co je "Akcelerované prostředí"? Já si myslím, že to lépe vypovídá o tom, co lidé mohou očekávat. Navíc pod tím je slovíčko "Beryl", které každý pokročilejší uživatel Ubuntu se zájmem o akcelerovaná prostředí zná :o) Navíc slovo "desktop" je jedno z těch, které jdou přeložit lehce, tak proč tak neučinit?

UPDATE: Navrhuji to zkusit a pak posoudit, jestli tomu lidé opravdu nerozumějí. Je to "více česky" a podle mne to i vystihuje lépe podstatu Berylu, tak proč ne?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #28 kdy: 21 Února 2007, 07:27:37 »
Tak dobře jsem přesvědčen, vyzkoušej tedy tu změnu. Můžeme třeba rozpoutat diskusi, co je vhodnější název (o tom, že akcelerované prostředí je přesnější již nepochybuji, ale jde o to, co je rozšířenější a pochopitelnější).

Pavelp

• Host
« Odpověď #29 kdy: 21 Února 2007, 08:19:59 »
OT. Kecam uz do vseho, musim brzdit. Proc bude "mhb" menit nazev sekce, kterou administruje vojtech.t ?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #30 kdy: 21 Února 2007, 14:44:46 »
Citace: Pavelp
OT. Kecam uz do vseho, musim brzdit. Proc bude "mhb" menit nazev sekce, kterou administruje vojtech.t ?
Protože je narozdíl ode mne administrátor a já nemám právo měnit názvy kategorií...
A k tomu moderování jsem taky přišel jako slepý k houslím - protože jsem to navrhnul a prosadil, tak mě Ondřej "za odměnu" udělal v téhle sekci moderátorem (ačkoli tomu zas tak nerozumím).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.