Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Univerzální přehrávač videa?  (Přečteno 3691 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Univerzální přehrávač videa?
« kdy: 19 Září 2013, 11:53:45 »
Ubuntu 12.04

Kaffeine nepřehrává DVD...
VLC nepřehrává DVD s menu nebo blbě... neumí naladit televizní kanály a nepřehraje všechny...
SMPlayer neumí kompresi zvuku, postprocesing obrazu...
Totem nepřehrává některé titulky... nejde zesílit hlasitost u tichých filmů...
Mplayer občas padá atd....
XBMC zase jiné mouchy atd.

Mě nevadí se v tom hrabat (dělám to už 20 let od M-playeru a BS-playeru pro Win 3.01), ale jak malým dětem vysvětlit, že každej film potřebuje jinej přehrávač... :-) Napíšu jim asi seznam na papír...

Zatím jedeme takto:
kaffeine - TV
SMP - DVD
VLC - divx, xvid, mkv
Jak vy?

Může vůbec, čistě teoreticky, existovat JEDEN přehrávač, který přehraje TV, DVD s menu, DivX, XviD s titulky, stream, MKV atd?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

marun

• Stálý člen
  • **
Re:Univerzální přehrávač videa?
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2013, 15:54:54 »
já používám XBMC a to přehrálo zatím vše co jsem tam pustil (nezkoušel jsem DVD ani TV všechny filmy mám na HDD) jinak má výhodu oproti některým přehrávačům že používá k přehrávání i GPU a některé filmy co ve win v KMplayeru ztratily zvuk po seeku tak tady se přehrávají výborně
ale má nevýhodu že se musí spustit a až v něm vybrat ten film

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2013, 16:04:39 »
(nezkoušel jsem DVD ani TV všechny filmy mám na HDD)

Přehrává ti to DVD ze složky? DVD z ISO? DVD ze síťového disku? Takhle to umím taky... přehrálo to všechno, ale nezkoušel jsem to a to... :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2013, 16:10:03 »
Mne stačí VLC, občas používám i ten SMplayer nebo XBMC. Nevím, co myslíš tím, že SMPlayer neumí kompresy zvuku... Pokud je na zvuk použita komprese (například ztrátová mp3, nebo ogg), tak od přehrávače očekávám, že bude provádět dekomresy toho zvukového formátu tak, aby ho přehrál. Postprocessing obrazu? Nevím jestli umí nebo ne, to nepoužívám a nepotřebuji.

Mám úctyhodnou sbírku originálních DVD, ale raději sleduji filmy z HDD. Neznám přehrávač, který by přehrál všechna DVD. Mohou za to nějaké typy ochrany.
« Poslední změna: 19 Září 2013, 16:13:10 od beer »

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2013, 16:39:10 »
Nevím, co myslíš tím, že SMPlayer neumí kompresy zvuku... Postprocessing obrazu? 
Neznám přehrávač, který by přehrál všechna DVD. Mohou za to nějaké typy ochrany.

Kompresí zvuku jsem myslel kompresi vyrovnání úrovně hlasitosti. Aby hudba neřvala, střelba netrhala uši a člověk rozuměl tichým dialogům... U notebooku, kde mají bedny malý dynamický rozsah nezbytné.

Postprocessing obrazu? Vylepšení, vyhlazení, omezení artefaktů z komprimace. Používáme. Procesor topí, ale obraz je pěknej. Na mazaniny nekoukám...

S tou ochranou to chápu, ale co je to za ochranu, když legální DVD nelze přehrát? Co je to za ochranu, když v jiném SW přehrávači přehrát jde a skoro ve všem jde zkopírovat...

:-)

Na většinu opravdu stačí VLC. Podle mě je to nejlepší přehrávač. Škoda, že si neporadí s menu většiny DVD, s kanály televize, laděním, s televizním guidem, nahráváním atd. Stačilo by pár malých krůčků k dokonalosti.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 19 Září 2013, 17:28:20 »
S tou ochranou to chápu, ale co je to za ochranu, když legální DVD nelze přehrát?
Ako si myslel toto? Ale pre istotu sa opytam, predpokladam ze libdvdcss2 mas.
http://wiki.ubuntu.cz/vyhrazen%C3%A9_form%C3%A1ty/p%C5%99ehr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD_dvd
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2013, 18:10:16 »
Jo, to mám, ale jsou i nějaké jiné ochrany, se kterými si svobodné přehrávače těžko poradí. Prostě se některá DVD dělají tak, aby šla přehrát jenom na povoleném zařízení (dvd přehrávači). Moc jich není, ale už jsem na nějaké takové taky narazil.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.