Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze procházet síť  (Přečteno 1619 krát)

tk

• Návštěvník
Nelze procházet síť
« kdy: 25 Září 2013, 16:20:50 »
Zdravím, po dlouhém čase jsem znovu nainstalil Ubuntu a zkoušel různou kompatibilitu, zda se už v něm normálně dá dělat, tedy přejít z Windows. ;)
A asi ještě furt nedá, protože jsem otevřel v předinstalovaném LibreOffice svůj excelovský soubor plný maker, bez kterého se ve firmě nehneme a se kterým má občas problémy i samotný Excel, ale nikdy se nestalo že by spadl Windows atd.
Otevřel jsem ho tedy v tom LibreOffice a spustil ty makra a nestačil jsem se divit. Celé Ubuntu zamrzlo, takže pomohl jen studený start notebooku :(

Rozes.ralo se toho docela hodně :( Po najetí se šlo přihlásit ale najela pouze plocha bez ničeho. To jsem ještě za pomocí různých fór dokázal opravit včetně chybějícího sdílení souborů.
Teď ale ještě nefunguje procházení sítě - píše to při poklepání na Procházet síť ve správci souborů chybu "Umístění nebylo možné zobrazit. Promiňte, nelze zobrazit celý obsah "network:///": Zadané umístění není podporováno." S tímhle si už rady nevím a řekl jsem si, je to Linux, kde se snad vše dá opravit, hlavně nepřeinstalovávat ;D

Podotýkám že jsem jel pod standardním uživatelem nikoli rootem, takže všechno tam zpět dostat bylo asi tisíckrát zadávat heslo atd.
Všude píší nepracujte pod rootem takže proto.

Co s tím dík předem. TK

tk

• Návštěvník
Re:Nelze procházet síť
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2013, 02:30:27 »
Vyřešeno:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1278395

Mimochodem, dá se pro vyřešený problém na tomto fóru nastavit příznak SOLVED?

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
Re:Nelze procházet síť
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2013, 12:34:38 »
Do hlavičky připíšeš [vyřešeno] ;-)
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.