Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Časové omezení pro uživatele, rodičovská kontrola.  (Přečteno 1742 krát)

dalich

• Návštěvník
Časové omezení pro uživatele, rodičovská kontrola.
« kdy: 26 Září 2013, 18:16:20 »
Zdravím, existuje nějaké SV řešení pro to, abych mohl v Ubuntu nastavit pro jednotlivé uživatele pevně stanovenou dobu, po kterou mohou používat PC během kalendářního dne, resp. pro uživatelský účet? Po jejím uplynutí by bylo nutné heslo správce, aby prodloužil dobu používání. Kvůli tomu jsem KOUPIL Windows 8, jenže starý stroj je dost těžce zvládá, ale Ubuntu na něm přímo svištělo.

Je to pro mě zásadní potřeba. Případně šlo by to nějakou ruční editací, změnami a já nevím čím ještě?  :) Bo si říkám, že by to třeba šlo nějak nakonfigurovat.

Jsem nepostižený programováním a úpravami, berte mě pls jako uživatele-lamu.  ;D

Ve Windows se tomu říká "Windows Family Center", tedy rodičovská kontrola. Nepotřebuji filtrovat weby, ale potřebuji nastavit čas. Např. Po-Pá 2 hodiny, So+NE 3 hodiny apod.
« Poslední změna: 26 Září 2013, 18:17:55 od dalich »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Časové omezení pro uživatele, rodičovská kontrola.
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2013, 18:30:09 »
https://help.ubuntu.com/community/ParentalControls
http://askubuntu.com/questions/68918/how-do-i-restrict-my-kids-computing-time

Citace
timekpr - This program will track and control the computer usage of your user accounts. You can limit their daily usage based on a timed access duration and configure periods of day when they can or cannot log in. With this application, administrators can limit account login time duration or account access hours. The application works as a parental time control, and will be useful to parents who want to limit child access time.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

dalich

• Návštěvník
Re:Časové omezení pro uživatele, rodičovská kontrola.
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2013, 18:47:37 »
Děkuji, jdu se tím prokousat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.