Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalaciou ubuntu, xubuntu, kubuntu  (Přečteno 2357 krát)

lampastrom

• Návštěvník
Problém s instalaciou ubuntu, xubuntu, kubuntu
« kdy: 30 Září 2013, 19:07:56 »
Zdravím, som úplny zaciatocnik co sa týka linuxu, ale nastal vo mne zlom, kedy by som rád vyskúsal niektorú z distribúcii (podla toho co som precital asi jednu z uvedených v predmete) stiahol som vsetky tri, vytvoril bootovacie usb (jeden po druhom) ze vyskusam "live" aby som sa rozkukal ako to vyzerá... Bohuzial ani jeden z týchto linuxov nenabehol....na obrazovke sa pocas spustania objavil akýsi grafický bug (cierne a biele stvorceky) a zmrzlo to....snazil som sa vygooglit problem a na angl. forach som sa docital ze problemom je GK od nvidie a ze moze pomoct nastavit parameter nomodeset, ale nejak sa k tomu neviem dopracovat ako to spravit...cez F6 som sa k nicomu takemu nedostal... Viete mi prosím niekto podrobnejsie poradit ako tento problém vyriešiť ?

ideálne teda ako nastavím ten nomodeset na xubuntu 13.04 ked ho chcem spustit live z USB..

skusane distribucie: 13.04 aj 12.04

moja zostava: http://notebooky.heureka.sk/toshiba-qosmio-x500-11z-pqx33e-02j015sk/specifikace/
« Poslední změna: 30 Září 2013, 19:37:02 od lampastrom »

janek-m

• Host
Re:Problém s instalaciou ubuntu, xubuntu, kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2013, 19:40:05 »
Ak sa nespustila ani jedna distribúcia, tak by som najprv skontroloval (overil):
- či bol USB kľúč najprv naformátovaný na FAT 32
- či bol stiahnutý ISO súbor v poriadku: http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Kontrola%20MD5?redirect=1
- akým programom bol Live USB vytvorený, najlepšie Unetbootin

Ďalšie info o vytvorení bootovacieho kľúča je TU

Nebolo by zlé vyskúšať aspoň jednu distribúciu napáliť na DVD a nabootovať týmto médiom.

EDIT: a tu som ešte niečo našiel: http://askubuntu.com/questions/134029/cant-install-ubuntu-since-10-10
Ak sa Váš problém podobá tomuto, tak je tam aj riešenie.
« Poslední změna: 30 Září 2013, 19:51:42 od janek-m »

lampastrom

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2013, 19:51:49 »
Nespustila sa ani jedna distribucia, spustenie kazdej skoncilo rovnakym bugom (obr. v prilohe)

Klúč bol naformatovany na Fat 32, isa stiahnute z oficialnych stranok a live USB vytvorene programom Unetbootin, vsetko podla navodov vycitanych z netu....

[příloha smazaná administrátorem]

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2013, 20:00:32 »
Nezobrazí sa ani úvodné menu?
Ak, nie, skúste pri boote z USB držať SHIFT a ak sa zobrazí GRUB menu, stalčiť F6 a tu vybrať "nomodeset"

lampastrom

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2013, 20:12:19 »
Ved to je ten problém...ten link co ste mi posielal, tak podobne som vygooglil aj ja, ale skrátka neviem sa nijak dostat ani do grub menu ani inde kde by sa mohol dat ten nomodeset parameter nastavit...

Aktualne mam na kluci ubuntu 12.04 s ktorou to skusam...restartnem PC, dam F12, vyberiem bootovanie z kluca a dostanem sa do unetbootin modreho menu, kde mi ponukne ci chcem ubuntu vyskusat, alebo nainstalovat, pripadne par dalsich moznosti a potom ked vyberiem spustit, tak ho zacne spustat az do bodu kedy zmrzne.... SHIFT nereaguje (skusal som aj drzat, aj stlacat)...

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Září 2013, 20:30:58 »
Takže takú obrazovku, akú som dal do prílohy nevidíte? Obyčajne sa táto úvodná obrazovka zobrazí vždy. Ak nie, tak urobte pokus s DVD.

[příloha smazaná administrátorem]

lampastrom

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Září 2013, 20:36:23 »
Nie, k takej obrazovke som sa nedostal....DVD pokus mozem vyskusat az zajtra, musim kupit nejake medium, popravde ani nepamatam kedy naposledy som pouzil dvd mechaniku... Ale skusim teda este spravit live USB cez iny software, ci to nahodou nepomoze...

janek-m

• Host
« Odpověď #7 kdy: 30 Září 2013, 20:50:50 »
...DVD pokus mozem vyskusat az zajtra, musim kupit nejake medium, popravde ani nepamatam kedy naposledy som pouzil dvd mechaniku...

;D verím, ani ja už takmer nič nenapaľujem, ale už tu bolo zopár prípadov, že z USB nie  a nie nabootovať a z CD sa to podarilo. Ale sú aj opačné prípady. Preto treba vyskúšať všetky možnosti.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.