Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lightroom wine  (Přečteno 6727 krát)

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #25 kdy: 05 Března 2014, 10:21:54 »
pokousim se o LR 4  instaloval jsem atmlib comctl32 gdiplus ie7 msxml3 riched30 vcrun2005 vcrun2008 vcrun2010 vcrun6, a jinakjsem isntalaci zkopiroval z realneho windoesiho systemu,
tak mam to zkusi tnainstalovat a pak prekopirovat ty nastaveni a soubory kolem?

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 353
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #26 kdy: 05 Března 2014, 16:55:39 »
Skúšal som v Playonlinuxe inštalovať aj verziu 4.4 http://2i.sk/f7ca7a5083
použil som verziu wine 1.5.28 Lightroom, kde vývojári zrejme niečo doladili pre túto aplikáciu.http://2i.sk/80bd0d27f4
Inštaluj ho, pozaškrtávaj potrebné knižnice /ja som dal navyše mscorefonts, dotnet20sp1, directx9, funkciu OverrideDLL/
a keď bude pýtať vybrať inštalačný súbor, tak počkaj a meditým prekopíruj do už vzniknutého wineprefixu tie potrebné
súbory. Nakopíruj nie len to Preferences, ale celý adresár Adobe z Application Data, je tam niečo aj pre CameraRaw a Color. Potom dokonči inštaláciu a nezabudni vytvoriť zástupcu pre lightroom.exe, aby sa neskôr dal tento prefix samostatne nastavovať. Prípadné problémy rieš tu na fóre, každý má iné skúsenosti.
To vykresľovanie zrejme záleží od grafickej karty a jej ovladačov. Ja mám nVidiu 360M a original ovladače a v zobrazovaní
vo windows a linuxe nevidím rozdiel.   
« Poslední změna: 05 Března 2014, 16:58:32 od zeleno »

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #27 kdy: 05 Března 2014, 20:03:55 »
tak uz se mit o zdarilo nainstalovat dokonce s ezapne ale pri impportu to ma tendenci se zaseknout, to stacilo minimalizovat a maximalizovat okno , pak to jiz slo,  v importu to nenaslo pripojenou , kartu tak sjem si nalezl v /media, ale  uplne to nezvladlo prolezt i adresare ktere na karte udelal fotak, takze rucne , pri importu bylai zvlasnti grafika, nevyxkreslovali se cele fotky, krizky pro zaskrtnuti importu ruzne mizeli a zase se objevovali. a nakonec kdyz sjem iportoval fotku tak to zase cele spadlo:-(

ludolph

  • Host
Re:Lightroom wine
« Odpověď #28 kdy: 05 Března 2014, 20:20:01 »
A nebylo by jednodussi a casove radove mene narocne, kdyz uz na tomhle SW tak trvas, provozovat ten Lightroom ve virtualu primo pod Windows?

Wine opravdu neni spolehlive a efektivni reseni.

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #29 kdy: 05 Března 2014, 21:15:18 »
to jsem premyslel taky , ale lightroom neumi pracovat se sitovymi disky, a protoze mit ulozene fotky, na virtualnim disku mi prijde celkem riskantni, v pripade poruchy disku uz z toho nikdo data neziska, a nikdy se mi radne nepodarilo z virtualboxu pristupovat primo na sloky disku

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2647
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #30 kdy: 06 Března 2014, 06:46:54 »
pokud to neumí aplikace, tak to umí samotné windows...
Kód: [Vybrat]
net use X: \\server\sdileni

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #31 kdy: 06 Března 2014, 10:00:39 »
ale nebude se to tvarit jako sitovy disk?

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 353
    • Zobrazit profil
Re:Lightroom wine
« Odpověď #32 kdy: 06 Března 2014, 10:29:11 »
Skús mu nastaviť viac videoram, možno je default hodnota zle detekovaná http://2i.sk/6f53e3c91a
Vyskúšaj aj možnosť nakopírovať fotky na hardisk a importovať len ten adresár, možno to zvládne lepšie, ako z karty.

« Poslední změna: 06 Března 2014, 10:49:38 od zeleno »

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.