Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tisk plakátu na více stran A4 pomocí storje RoboCopy [Vyřešeno]  (Přečteno 2114 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Dobrý večer.
Jelikož nám nějaká "dobrá duše" ukradla plakát na dveřích kolejního pokoje, rozhodl jsem se pro výrobu trvanlivější výzdoby. Konkrétně jsem si vybral obrázek, z něhož hodlám vyrobit papírovou šablohu a pomocí černé sprejovky či barvy a štětce jí zvěčnit na již dříve zmiňované dveře. Orázek jsem upravil na požadovanou velikost a pomocí programu PosteRazor (verze 1.5.1 instalovaný z Centra Software pro Ubuntu) uložil do pdf souboru rozdělený do tří stránek.

Zmíněné PDFko se mi na PC normálně zobrazuje, problém však nastává při tisku na zařízení RoboCopy http://robocopy.cz/index.php/cz/2012-06-08-18-50-48. Zařízení vytrvale hlásí, že je soubor poškozený a nebo zaheslovaný.

Zdá se mi, že by mohl být problém s velikostí okrajů. V programu PosteRazor sice mohu nastavovat různé velikosti okrajů, nicméně se mi zdá, že navzdory různým hodnotám jsou jednotlivé dílce vždy zobrazovány od okraje papíru k okraji papíru - tedy jako by byl okraj nastaven na hodnoty 0.

Napadá někoho kde by mohl být zakopaný pes?
V příloze najdete zmiňovaný výstup v PDFku (všechny okraje byly nastaveny na hodnotu 1,5 cm, přesah pak na 1 cm) i obrázek ve formátu gif
Budu vděčný i za jiný fungující postup.

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 08 Října 2013, 23:38:34 od majakmp3 »

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Re:Tisk plakátu na více stran A4 pomocí storje RoboCopy [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2013, 23:38:04 »
Záležitost byla vyřešena "alternativním" způsobem, který spočíval v donesení níže přiloženého PDFka do copy centra, kde mi obrázek bez problémů vytiskly, a to dokonce na tvrdý papír (300 gramů), takže je z toho šablona jako víno. Dnes jsem to skoro dvě hodiny vystřihoval a zítra půjdu spáchat trestný čin sprejerství (podle nového občanského zákoníku účinného od 1.1.2014).
Díky za zájem a s tímto vysvětlením považuji téma za vyřešené!
« Poslední změna: 08 Října 2013, 23:44:23 od majakmp3 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.