Ahojte, mám technický problém... Mám v notebooku Win 7 a ve virtualboxu (4.2.18) jsem si chtěl nainstalovat Ubuntu (13.04 x86). Vše se strašně dlouho načítalo až naběhl z ISO souboru a nabídl mi spustit nebo instalovat. Tak jsem klikl na češtinu, tak 30s počkal, než se to označilo a pak jsem klikl na instalovat. Celou instalaci jsem nastavil cca za 15minut a pak se začal ubuntu instalovat. Instalace trvala asi hodinu a čtvrt. Tak jsem úspěšně oslavil instalaci spuštěním a po cca 5minutách mi systém naběhl. ale jakmile chci cokoliv udělat, tak je problém, že vše strašně trvá. najedu v levo na ikony a po několika vteřinách se mi tam zobrazí popisek ikony, když na ní kliknu, třeba na soubory, tak mi 15s chrochtá hdd a pak 5-10s se trhaně zobrazuje okno.
No je vše strašně pomalé. Třeba winXP mi jedou zcela normálně a dřív mi ubuntu (myslím že naposledy jsem ve VB měl 11.04) jel v pohodě taky. Zkoušel jsem nechat vše jak je to automaticky nastavené (jak jsem se tu dočetl na fóru) při vytváření Virtuálního PC a sekalo se to taky. Chci ještě zkusit starší verzi jestli to taky udělá, ale mám teď pomalý internet a stahoval bych to možná i několik dní... jinak jsem ještě nedávno měl tuhle verzi jako hlavní OS v notebooku a bez problému vše frčelo, ale potřeboval jsem tam mít w7, tak jsem přešel na ně a chtěl jsem Ubuntu do virtuálu... Jinak jsem pokud jde o Ubuntu a celkově linux lama jako prase...
Za každou radu děkuju...