Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu se seká ve VirtualBoxu (W7)  (Přečteno 1841 krát)

Macany

• Návštěvník
ubuntu se seká ve VirtualBoxu (W7)
« kdy: 14 Října 2013, 19:56:58 »
Ahojte, mám technický problém... Mám v notebooku Win 7 a ve virtualboxu (4.2.18) jsem si chtěl nainstalovat Ubuntu (13.04 x86). Vše se strašně dlouho načítalo až naběhl z ISO souboru a nabídl mi spustit nebo instalovat. Tak jsem klikl na češtinu, tak 30s počkal, než se to označilo a pak jsem klikl na instalovat. Celou instalaci jsem nastavil cca za 15minut  a pak se začal ubuntu instalovat. Instalace trvala asi hodinu a čtvrt. Tak jsem úspěšně oslavil instalaci spuštěním a po cca 5minutách mi systém naběhl. ale jakmile chci cokoliv udělat, tak je problém, že vše strašně trvá. najedu v levo na ikony a po několika vteřinách se mi tam zobrazí popisek ikony, když na ní kliknu, třeba na soubory, tak mi 15s chrochtá hdd a pak 5-10s se trhaně zobrazuje okno.
No je vše strašně pomalé. Třeba winXP mi jedou zcela normálně a dřív mi ubuntu (myslím že naposledy jsem ve VB měl 11.04) jel v pohodě taky. Zkoušel jsem nechat vše jak je to automaticky nastavené (jak jsem se tu dočetl na fóru) při vytváření Virtuálního PC a sekalo se to taky. Chci ještě zkusit starší verzi jestli to taky udělá, ale mám teď pomalý internet a stahoval bych to možná i několik dní... jinak jsem ještě nedávno měl tuhle verzi jako hlavní OS v notebooku a bez problému vše frčelo, ale potřeboval jsem tam mít w7, tak jsem přešel na ně a chtěl jsem Ubuntu do virtuálu... Jinak jsem pokud jde o Ubuntu a celkově linux lama jako prase...
Za každou radu děkuju...

Rover623

Re:ubuntu se seká ve VirtualBoxu (W7)
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2013, 20:36:34 »
Máš podporu virtualizace v procesoru, máš aspoň 8GB RAM (virtualbox neumí pod Windows akceleraci prostředí)

Macany

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Října 2013, 20:44:56 »
prosimtě mám tenhle notebook: http://notebooky.heureka.cz/hp-probook-4510s-nx626ea/specifikace/ a v něm Win 7 Ultimate. Tu virtualizaci zjistím jak? Ram Mám 4GB

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2013, 20:59:18 »
Nemá. Bez toho to ve virtuálce moc rychlé nebude.
link (Intel® Virtualization Technology (VT-x))

Macany

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2013, 21:08:48 »
Děkuju za rady. Sice nemám z výsledku radost, ale aspoň vím proč to nejde :-D
a poběží to normálně jako druhý systém?  popřípadě, když mám rozdělený disk na C: a D: a na C: je windows a na D: mám data, jde tam dostat ubuntu bez ztráty dat z D:? nebo musím zrušit oddíl D: a vše z něj smazat a vytvořit nový oddíl pro ubuntu? a jde upravit bootování, aby se načítal windows a linux jen když si ho navolím?
Děkuju
« Poslední změna: 14 Října 2013, 21:10:25 od Macany »

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2013, 22:47:29 »
Záleží kolik máš primárních oddílů. Na MBR nemůžeš mít víc jak 4, podle toho budeš muset možná jeden oddíl zrušit. Minimálně si budeš muset udělat místo, což znamená asi to D nejdřív zdefragmentovat a potom zmenšit (o data by jsi přijít neměl).

Na volné místo potom vytvoříš oddíl pro Ubuntu kam provedeš instalaci. Vhodnou úpravou GRUBu potom docílíš toho co chceš, aby ve výchozím stavu startoval Windows.

Macany

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2013, 06:25:22 »
ok. jdu si s tím pohrát. Děkuju...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.