Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nerozpoznatelnsot modemu ZyXEL Prestige 660HW  (Přečteno 2209 krát)

Piranha

• Návštěvník
Nerozpoznatelnsot modemu ZyXEL Prestige 660HW
« kdy: 08 Února 2007, 17:37:12 »
Ahoj, potřebovala bych pomoct s konfigurací wi-fi "modemu". Jde o ZyXEL 660HW, Mám Kubuntu, a systém ho nemůže rozpoznat, a nevím jak to nastavit. Jsem naprostá lama neschopná, tak snažně prosím jestli by mi někdo mohl odpovědět fakt polopatě. Zkoušela jsem takového toho wireless asistenta, nebo co to tam je, a ten router nerozpoznal. Jinak síťovku mám připojenou k počítači zvlášť, rovněž nějaká síťovka ZyXEL. Ve win vše funguje jak má a v Kubuntu si nevim rady. Díky moc za pomoc.
Do you know Piranha?

Guido

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2007, 20:23:44 »
No nevím, asi Vás zklamu. Trochu jsem pohledal na webu a je to dost bída. Jediný stránky, kde se řeší tenhle modem a Linux, jsou v italštině nebo němčině, anglicky nic.

Zkuste se obrátit na prodejce nebo výrobce. Oni Vám asi neporadí, jak ten modem rozchodit v Linuxu, ale mohli by Vám dát aspoň nějaký odkaz. Od toho by se dalo začít.

Jediný, co jsem našel (poslední odstavec dole): http://www.zyxel.cz/support/faq2.php, ale ten Váš modem tam neuvádějí.
Guido

Guido

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2007, 20:39:15 »
Tak mi to nedalo a pohledal jsem ještě na anglickým fóru Ubuntu. Minimálně 3 lidi přesně ten Váš modem používají, takže jestli umíte aspoň trochu anglicky, tak jim napište, jak to nastavit.
Lasse_
pmark
rensu
Guido

Piranha

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Února 2007, 09:47:43 »
Ah, už vše běží, Díky za pomoc.. ;)
Do you know Piranha?

Guido

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Února 2007, 09:50:42 »
Jestli budete mít trochu času, dejte sem nějaký postup (klidně krátký) nebo nějaký odkaz - v budoucnu se to může někomu hodit.
Guido

Piranha

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Února 2007, 13:05:40 »
Stačilo se pořádně zamyslet. Síťová karta ZyXEL g-202 nepodporuje Ubuntu, a není možno pro ni nikde sehnat ovladač, i když jsem poctivě googlovala, nenašla jsem ho, je tedy nutno zapojit router "napevno" kabelem přímo do počítače a pak standartně nastavit přes prohlížeč, vepsáním 192.168.1.1 do adres. řádku prohlížeče.
Do you know Piranha?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.