Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém se změnou hesla - "Chyba manipulace s autentizačním tokenem. [Vyřešeno]  (Přečteno 2874 krát)

Shang

• Návštěvník
Zdravím, mám problém s heslem. (12.04 LTS)

1.Před jistou dobou jsem nastavil automatické přihlašování a pravděpodobně jsem i jako nové heslo uvedl prázdné pole čímž se heslo vymazalo.

2.Vše bez problému fungovalo až do dnešní chvíle když jsem chtěl instalovat aktualizace a bylo po mě vyžadováno heslo. Zadal jsem prázdné (nevzalo) a i původní které si dobře pamatuji (nevzalo). Systém asi prázdné heslo vůbec neakceptuje a automaticky jej vyhodnocuje jako špatné.

3.Dle návodů jsem se pokoušel přes "konzoli pro zotavení" a root uživatele změnit heslo pomocí "passwd", vypisuje mi to: "Chyba manipulace s autentizačním tokenem."

Netuším co s tím, moc děkuji za pomoc!!!
« Poslední změna: 16 Října 2013, 06:10:11 od Shang »

Shang

• Návštěvník
Tak jsem to po hodině hledání vyřešil.

"Chyba manipulace s autentizačním tokenem." je většinou tím že se změna nepodaří zapsat. Tedy ikdyž jsem se přihlásil jako root v opravné konzoli, nebyl namountovaný disk pro zápis. Tím pádem přestože jsem měl práva roota, nemohl ani on zapsat na disk který byl připojen jen pro čtení. Stačilo disk připojit i pro zápis:

Kód: [Vybrat]
mount -o remount, rw / a pak již změna pomocí "passwd" fungovala.

Ještě jednou tedy celý postup, pokud změna hesla nelze udělat obvyklým způsobem:

1.Do konzole pro zotavení se dostanete když v Grubu (zavaděč systému) vyberete položku za kterou je [recovery mode] a v další nabídce po najetí asi 5 položek, položku "root", hodí vás to do terminálu s právy roota).

2.Připojíme disk i pro zapisování. (aby nedošlo k chybě s tokenem) a to příkazem:
mount -o remount, rw /
3.K změně samotného hesla použijeme příkazu "passwd". Tedy
passwd jmenouživatele a pak 2x po sobě nové heslo a potvrdíme.

Vše by mělo již proběhnout v pořádku. Pokud opět naběhla hláška s chybou s autentizačním tokenem. Pravděpodobně jste špatně namountovali disk. Koukněte na článek o mountování. ;-)

Shang
« Poslední změna: 16 Října 2013, 06:11:22 od Shang »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.