Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: CCC v Ubuntu 13.04  (Přečteno 1420 krát)

RhynoCZ

• Návštěvník
CCC v Ubuntu 13.04
« kdy: 16 Října 2013, 21:05:26 »
Zdravím, konečně se mi podařilo nainstalovat si ovladač grafické karty HD6790 a celkově rozchodit Ubuntu na mém PC. Mám ale problém s Catalyst Control Center, nefunguje mi ani ve windows vista 64bit, nevím proč.
Od určitého updatu ovladače to prostě nejde, ve win jsem zkusil vše, v Ubuntu se zatím moc nevyznam.
Má otázka tedy zní, je možné použít starší ovladač GPU v Ubuntu, pro případ, že by problém byl na straně ATi/AMD, a jak na to? Děkuji

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:CCC v Ubuntu 13.04
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2013, 21:17:59 »
Pokud chceš použít starší ovladač v Ubuntu, tak nainstaluj Ubuntu 12.04. Starší ovladače totiž novou verzi Ubuntu zpravidla nepodporují.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

RhynoCZ

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2013, 21:34:38 »
Problém se starší verzí Ubuntu byl v tom, že se mi vůbec nepodařilo rozběhat ovladač grafické karty. Teď ovladač funguje, docela. Vsync nefunguje v žádném videu, trhá se obraz a CCC je bez šance. Hry překvapivě fungují.

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2013, 22:25:41 »
Napadají mne tedy 2 možnosti:
a) nainstalovat Ubuntu 12.04 a postupným zkoušením různých verzí zjistit, zda nějaká funguje lépe - toto je velmi časově náročné, je potřeba provádět restarty mezi odinstalací ovladače a instalací jiné verze
b) zkusit Ubuntu 13.10 - tato verze vychází zítra, čili bych neviděl problém ve vyzkoušení některého z daily buildů. Určitě zkus prvně použít svobodný ovladač, který oproti tomu ve verzi 13.04 urazil obrovský kus cesty. Nezapomeň také před hraním při jeho použití aktivovat "performance governor"(třeba pomocí indicatoru do Unity panelu). Jak se ukázalo v testech na serveru phoronix, tak tohle může FPS ovlivnit až o 100%. Uzavřený ovladač se v této verzi Ubuntu nachází v novější verzi, takže je možné, že byly opraveny některé problémy.

PS: na Ubuntu 13.10 můžeš provést upgrade pomocí:
Kód: [Vybrat]
update-manager -d
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.