Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Noobovi se seká a zamrzává 13.10 na NTB s Intel Atom D2500 a Intel GMA 3600  (Přečteno 1517 krát)

StSv

• Návštěvník
Zdravím, jsem typický noob který si koupil noťas, nahrál do něj Ubuntu (tak alespoň něco) a teď si stěžuje, že se mu to laguje. Zase jsem ale schopný cokoliv vygooglit, proštudovat a naučit. Na tenhle problém jsem ale pro nooba srozumitelné řešení nevygooglil.

Když na noťasu pustím Windows 7, všechno je pohádkově plynulé a ani s videi z Youtube není problém. Jakmile ale nastartuju Ubuntu (mašina 4 GB RAM, Atom D2500, GMA 3600), všechno je neskutečně lagující, animace jedou tak na 1 FPS a video z Youtube je sebevražda. Mám podezření na vadné ovladače... nebo je problém jinde? Vygooglil jsem něco s tím, že je lepší přejít na 2D Unity či co (od téhle části jsem na úrovni totálního BFU, doteď pro mě existovaly jedině wokna, sorry).

Díky všem za jakékoliv rady a postřehy, však vy víte...
« Poslední změna: 30 Října 2013, 22:39:44 od StSv »

janek-m

• Host
Citace
......Jakmile ale nastartuju Ubuntu (mašina 4 GB RAM, Atom D2500, GMA 3600),.....

Tak táto grafická karta je v Ubuntu dosť ošemetný problém. kde celkom dobre funguje je Ubuntu 12.04 LTS, ale je potrebné nainštalovať 32 bit verziu, v ktorej je aj ovládač - najlepšie 12.04.02: http://old-releases.ubuntu.com/releases/
Tu na fóre sa uvedená GK riešila nespočetne veľa krát, stačí dať do vyhľadávača: GMA 3600

StSv

• Návštěvník
Zvláštní, že ve staré verzi funguje, ale v nové ne...
Díky moc. Zítra tam zkusím 12.04 nahrát,  je to přecijen LTS tak by to neměl být nějaký extra problém, snad mi nebudou chybět fičury z 13.10.
« Poslední změna: 30 Října 2013, 23:03:50 od StSv »

StSv

• Návštěvník
Tak moc díky za radu, už na 12.04 jedu nějakou chvíli a je to vážně bez problému. Videa, přepínání oken, animace, všechno. Díky.
Akorát se mi po zavření víka notebooku a jeho následném otevření zobrazí tohle:

http://i.imgur.com/5pw0Rl5.jpg

Zkoušel jsem všemožné zkratky, nic nepomohlo, jde pouze podržet dlouze vypínací tlačítko a noťas tvrdým způsobem vypnout a pak znovu zapnout. No, jdu googlit.

EDIT: //Tadeáš Pařík, sorry, ale buď si ten obrázek ořízni nebo sem dej jenom odkaz, ten paskvil na celý monitor do jednoho příspěvku fakt není košér. Dík.
« Poslední změna: 31 Října 2013, 10:53:24 od Tadeáš Pařík »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.