Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zdroje software?  (Přečteno 1771 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Zdroje software?
« kdy: 31 Října 2013, 14:50:14 »
V popisu zdrojů software v souboru (source.list)   -   na Wiki   jsem našel několik příkladů zdrojů které se vyskytují, včetně jejich popisu co je co.           Príma... ale...

Tohleto : ppa:tualatrix/ppa mi s tím ale vůbec nekoresponduje. Je to jak z docela jiného světa.

Mám tomu rozumět tak, že když si do souboru source.list přidám zdroj:    ppa:tualatrix/ppa   tak mi to balík ubuntu-tweak ,
respektive cestu k němu - k repozitáři najde a nabídne samo nebo jak na to mám nahlížet?

Děkuju za odpověď.

soudruh

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím...
Re:Zdroje software?
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2013, 16:05:46 »
Jedná se o ppa repository, což je taková specialita ubuntu a jeho derivátů. Přidat do source.list ne, ale je to možné pomocí nastavení Zdroje softwaru - Ostatní software, nebo terminálu příkazem "sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa". Tento způsob přidávání se postará o přidání nejen zdroje do source.list, ale i o import klíče.

Na ubuntu server, chybí tento script pro přidání ppa, ale je možné ho doinstalovat klasicky z balíku "python-software-properties".
« Poslední změna: 31 Října 2013, 16:07:45 od soudruh »
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.