Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tvorba instalátoru pro mou "distribuci"  (Přečteno 2479 krát)

hutla.vojtech

• Host
Tvorba instalátoru pro mou "distribuci"
« kdy: 03 Listopadu 2013, 15:22:59 »
Dobrý den,
pro mou rodinu jsem si sestavil derivát Ubuntu. Jsou tam jen potřebné balíky a vše nakonfigurované. Jak tento derivát instalovat? Napadá mě tvorba obrazu přes Clonezillu, ale radši bych nějaký skript, který zformátuje disk, roztaruje všechna data, připraví fstab a nainstaluje Grub. Je něco takového možné? Pokud ano, jak toho docílit? Nevím totiž, jak automaticky dělit disk a generovat fstab, zbytek zvládám. Můžete mi s tím trochu pomoct? Děkuji za Vaše odpovědi a tipy

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

hutla.vojtech

• Host
Re:Tvorba instalátoru pro mou "distribuci"
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2013, 17:19:15 »
Díky, zkusím.

Edit: Koukám na to a nevím, je možné z toho ISO obrazu instalovat? V článku o tom nepadla ani zmínka.
« Poslední změna: 03 Listopadu 2013, 17:22:50 od hutla.vojtech »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2013, 17:39:25 »
Ak mam povedat pravdu tak neviem ale pise sa tam
Kód: [Vybrat]
UNetbootin je univerzálny USB inštalátor nielen pre linuxovské distribúcie, ktorý skopíruje ISO obraz na USB disk a umožní užívateľom inštalovať Linux či spúšťať Live CD z USB zariadení.Ak by to neslo tak sa da upravit aj klasicky instalator ubuntu.
http://wiki.ubuntu.cz/vytvo%C5%99en%C3%AD_vlastn%C3%ADho_livecd
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

hutla.vojtech

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2013, 18:34:02 »
Pročítal jsem fóra a podle tvůrců nedojde k úplné instalaci na disk, jak to funguje, nevím. Nerad bych pak řešil nějaké problém

donny

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Listopadu 2013, 18:39:46 »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

hutla.vojtech

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Listopadu 2013, 18:57:02 »
Nakonec jsem asi došel k tomu, že si napíšu skript, co pojede podle http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-x86-quickinstall.xml .
Jen vytvořím LiveCD s nástroji a druhý obraz se samotným systémem. Je to možná komplikované, ale zkusím to. Alespoň se zabavím :) Díky moc za všechny rady.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.