Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE - nastaveni spoustece aplikaci  (Přečteno 1545 krát)

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
KDE - nastaveni spoustece aplikaci
« kdy: 05 Listopadu 2013, 05:17:29 »
Chtel jsem nejak vyresit v menu polozky naposledy pouzite a jak jsem hledal, tak jsem nasel tohle:

http://www.linux-magazine.com/Issues/2009/108/KDE-4.3

Jaktoze oni maji KDE 4.3 a maji tam to "View" a v nem spoustu nastaveni a ja mam KDE 4.11 a polozka View chybi a nic nastavit nemuzu. To ji tam ve verzi 4.3 dali a pak zase odebrali? Proste kdyby nekdo vedel, jak k te polozce View prisli?

Dik.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:KDE - nastaveni spoustece aplikaci
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2013, 09:31:55 »
Chceš řešit rozdíly mezi verzemi KDE, nebo nám napíšeš konkrétně čeho chceš dosáhnout? ;)

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2013, 16:36:05 »
No, me hrozne lezou na nervy "Recently Documents", na Windowsech jsem na to mel program, kterej je sam pravidelne mazal. Na KDE je to jednodussi proste se zmeni opravneni slozky s poslednima dokumentama a tim tam nemuze system zapsat a zadne naposledy pouzite dokumenty nejsou videt. Jenze ted tam mam do pulky menu 5 naposledy pouzitych programu, je to takovy k nicemu, kdyby jich slo nastavit 8 teda menu zaplnit az dolu, tak OK nebo naopak moznost uplne tu zalozku zrusit a "Recently Programs" odstranit taky, to by prave melo byt mozne pres tu nabidku View, kterou ja tam ale nemam.

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2013, 16:44:59 »
Ako nastaviť, aby sa naposledy otvorené dokumenty a priečinky v KMenu nezobrazovali, to neviem, ale dajú sa veľmi jednoducho odstrániť. KMenu → Naposledy použité → tu sa ukážu všetky aktivity, kliknúť pravým tl. myši do týchto aktivít sa ukáže  možnosť buď "Vyčistiť naposledy použíté aplikácie" alebo "Vyčistiť naposledy použité dokumenty"
« Poslední změna: 05 Listopadu 2013, 16:48:27 od janek-m »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2013, 17:32:30 »
Nevím zda jsem pochopil přesně, ale pokud máš menu přepnuté do klasického kaskádového stylu, tak stačí kliknout pravým na jeho ikonu v panelu, vybrat Nastavení "Nabídka .... a tam si naklikat, co v menu má být a co ne, včetně posledních aplikací a dokumentů.

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 05 Listopadu 2013, 18:33:28 »
No ano, ale ja to nikde nevidim, ja proste nevim, kde ty posledni aplikace a dokumenty naklikat, ja to nikde nemuzu najit.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 05 Listopadu 2013, 18:49:28 »
Pak budeš mít někde něco špatně.. (viz příloha)

[příloha smazaná administrátorem]

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 05 Listopadu 2013, 22:24:42 »
No vidis to jsem potreboval hned v prvni odpovedi.  ;) Diky moc.

Jak tam mas v tom menu "Prepnout na styl spoustece aplikaci", tak ten mam ja zapnuty, akorat jsem nevedel o tom, ze existujou dva, teda se bavime kazdej o necem jinym. Navic ja mel uzamceny widgety, takze se mi tam ten prepinac vubec nezobrazoval az ted mi to doslo.

Teda ja predtim na google hledal, jestli je z toho myho spoustece aplikaci mozny to zkonfigurovat tak, aby se bud aplikaci zobrazovalo vic nebo nezobrazovaly vubec a nasel jsem druhou moznost nebo jsem si to spis myslel, protozese to tykalo te nabidky druhe, coz jsem nevedel a nepochopil, ze jsou dve.

Takze uz je to jasne, vlastni konfigurace te me nabidky zda se neexistuje, takze dekuju za objasneni.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #8 kdy: 05 Listopadu 2013, 22:35:13 »
No vidiš, mně se v té souvislosti vybavilo jen to classic menu, což je dané i tím, že do KDE jsem se přehlásil jen kvůli tobě a jinak ho nepoužívám, protože jsem v něm našel závažnější nedostatky :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.