Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE - jak spustit GUI aplikaci jako sudo [vyreseno]  (Přečteno 1174 krát)

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
KDE - jak spustit GUI aplikaci jako sudo [vyreseno]
« kdy: 09 Listopadu 2013, 00:25:17 »
Ahoj,
mam Ubuntu 13.10 s doinstalovanym KDE, ktere pouzivam.
Kdyz stahnu nejaky DEB balicek (mimo repozitar) a poklikam na nej, tak se spusti ubuntu software centrum, kliknu NAINSTALOVAT a chvili to vypada, ze neco instaluje a pak napise, ze nemam potrebna opravneni.
Kdyz spustim Ubuntu-Tweak, tak jdu na zalozku vicusteni systemu, vyberu co potrebuju a kliknu UKLIDIT a vubec nic se nestane (v Unity v takove chvili vyskoci prihlasovaci dialog).
Jde to nejak vyresit jinak nez ze zminene aplikace budu spoustet pres terminal se sudo?

Docetl jsem se, ze by to mel resit Policy Kit, ale vubec jsem to nepobral a v nastaveni nic, kde by se daly nastavovat prava nebo neco s timhle delat nemam. Ubiram se s tim Policy Kit vubec spravnym smerem nebo jsem uplne mimo?

Dik.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2013, 00:35:47 od Iwo »

RedMaX

• Aktivní člen
  • *
  • Narozen v komunismu, zemřu v komunismu.
Re:KDE - jak spustit GUI aplikaci jako sudo
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2013, 00:35:20 »
Ja si vzdycky nad necim 2 hodiny lamu hlavu, pak napisu dotaz a vzapeti to vyresim sam. :-)

doinstaloval jsem polkit-kde-1 z repozitare
a restartoval pocitac, bez restartu to neslo, mozna stacilo odhlaseni a prihlaseni, ale ja aktualizoval zaroven kernel, tudiz jsem restartoval.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.