Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 13.10  (Přečteno 1817 krát)

Robert.b98

• Návštěvník
Kubuntu 13.10
« kdy: 11 Listopadu 2013, 22:26:06 »
Ahoj všichni,
sice se nemohu zbavit dojmu, že tady na fórum Ubuntu zasírám bláboly o Kubuntu, ale nemohu se nepodělit o nadšení z Kubuntu 13.10.
Do včera jsem používal Kubuntu 12.04.2 a měl sem v úmyslu tak ještě dlouho pokračovat. Ovšem pak sem zkusmo nainstaloval na druhý komp Kubuntu 13.04 a hodně sem se namlsal.
Včera jsem se tedy jen tak z hecu pokusil vykuchat ze systému Nepomuk který sem hned po startu vypínal, protože žral paměť a dodnes vlastně nevím k čemu je protože si i po mnoha obsáhlých textech nedokážu představi co jsou sémantická data.

Skončilo to jak muselo. Systém už sem nenastartoval a vzhledem k faktu, že pokus o opravu v textovém módu nebyl korunován úspěchem, tak sem stáhl Kubuntu (13.10) vytvořil spouštěcí flash uklidil disk a ručně nainstaloval.

Co jsem ovšem vůbec nečekal bylo to obrovské zlepšení v mém případě asi o 200%.
Ne jen že si mi nový vzhled líbí, ale vše co předtím nefungovalo nebo fungovalo ne úplně dobře nyní jde na 100% například tři monitory ( 2x VGA + HDMI ).
Dalším velmi příjemným faktem je velmi citelné zrychlení a menší zatížení procesorů při stejných aplikací zejména pak př spuštění videa.

Jsem prostě velmi potěšen, protože jak to ten rok co sem se dal na linux sleduji tak se stále víc přibližuje neznalým uživatelům.
Manželka také skokem přešla na linux a je moc spokojená  Vše sem jí nastavil přidělil práva a nemusí se bát, že by schodila počítač.
Nejvíc se, ale směji kolegům v práci, když začnou rozsáhlou debatu o tom jak likvidují nebo se snaží nahnat různé viry
Pořád se učím a objevuji

janek-m

• Host
Re:Kubuntu 13.10
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2013, 08:04:53 »
Ja som zatiaľ s Kubuntu 12.04 spokojný, ale otestoval som samozrejme aj 13.10 a naozaj vyzerá veľmi dobre. Live systém pracuje svižne, boli prepracované niektoré nastavenia systému a aj Centrum softvéru. Čo však nechápem, prečo mi aj Ubuntu 13.10 nefunguje na PC/NTB rovnako dobre ako Kubuntu.  :( Veď Kubuntu vychádza z Ubuntu, tak naozaj neviem, aký tam môže byť zádrheľ.

Janez

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2013, 09:22:59 »
No, nejsem si tím jistý a možná teď budu kecat nesmysly, ale mohly by to být způsobené tím, že ubuntu 13.10 se snaží svoje Unity hnát na MIRu, v případě nekompatibility teprve na Xserveru. Ale KDE běží na X a postupně přechází na Wayland, který vypadá, že bude mít lepší podporu od výrobců.

Budu rád, když případnou chybu opravíte :)

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2013, 09:50:55 »
MIR ve 13.10 standardně ještě není, je nutné ho doinstalovat, ale silně to nedoporučuji.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.