Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak dodat zavaděč?  (Přečteno 13639 krát)

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #25 kdy: 27 Června 2006, 16:26:44 »
U mne to evidentne jde:
Kód: [Vybrat]
grub> root (hd0,0)
 Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83

grub> setup (hd0)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... no
 Checking if "/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/grub/e2fs_stage1_5" exists... no
 Running "install /grub/stage1 (hd0) /grub/stage2 p /grub/menu.lst "... succeed
ed
Done.
Zkus to znova, patrne tam mas nekde chybu...J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

radeczech

• Aktivní člen
  • *
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #26 kdy: 27 Června 2006, 18:02:56 »
toto mi taky jde když to spustím v nainstalovaném linuxu nebo z liveCD, ale jakmile použiji ty příkazy, co jsi psal ještě před příkazem grub, tak se dál nepohnu...
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #27 kdy: 27 Června 2006, 20:37:59 »
Citace: radeczech
toto mi taky jde když to spustím v nainstalovaném linuxu nebo z liveCD, ale jakmile použiji ty příkazy, co jsi psal ještě před příkazem grub, tak se dál nepohnu...
Tak ted teda nevim, o co jde? Pokud udelal tohle, tak zavadec uz prece mas, ne? Nebo kde ses seknul ci ci? J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

radeczech

• Aktivní člen
  • *
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #28 kdy: 27 Června 2006, 21:37:18 »
Grub mám i pomocí něho spustím linux, ale problém je v tom, že se mi nepustí grub hned po zapnutí pc :-( zůstane to viset na "Hard disk boot sector invalid" a pak tedy podstrčím installCD a z menu vyberu "spustit z místního disku..." pak už se natáhne grub a zavede se linux v poho :-) Problém tedy je, že se asi grub špatně zadal do mbr.?! V biosu mám standardně nastaveno bootovat z hdd... Stáhnul jsem si ještě alternateCD, tak uvidím, co s tím vymyslím.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.

radeczech

• Aktivní člen
  • *
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #29 kdy: 04 Července 2006, 23:39:13 »
Tak alternateCD mi příliš nepomohlo :-/ při pokusu obnovit Grub mi to selhalo s chybou číslo 20 :-( takže budu dál bádat a pokud na něco příjdu, tak dám vědět

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #30 kdy: 04 Července 2006, 23:59:22 »
to RADECZECH: ja jsem taky neobstal moc dobre s opravou GRUBu pres opravu poskozeneho systemu, ale nahodil jsem grub az tehdy, kdyz jsem sel jakoby instalovat samotny system, dosel jsem po instalaci GRUB a pak jsem instalaci prerusil (preskocil jsem rozdeleni disku, nebo jsem neprovedl zadny zmeny)...pak mi to uz slo...zkus to taky a pripadne napis jestli pomohlo nebo ne...;)
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí
Nothing is so unreal to be so unbelievable...just open your mind and feel it at all!

radeczech

• Aktivní člen
  • *
Jak dodat zavaděč?
« Odpověď #31 kdy: 28 Srpna 2006, 20:25:16 »
Po delší době, co jsem si s tím hrál, tak jsem došel k závěru. Můj ntbk neumí bootovat z jiné partition než je fat32 nebo ntfs :-( Jakmile mám na jednom hdd dva os (linux a win) s tím, že fat32 je jako první partition, tak se mi grub spouští v poho a vše jede :-) -> velký závěr z toho je, že u mě se nemá rád ntbk s linuxe a linux s win, ale já mám všechny rád ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.