Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace asus zenbook SSD - černá obrazovka  (Přečteno 1780 krát)

Inkvizition

• Návštěvník
Instalace asus zenbook SSD - černá obrazovka
« kdy: 26 Listopadu 2013, 12:37:31 »
Ahoj, mám problém s instalací ubuntu na asus zenbook ux32VD, mám to na flashce přes unibootin, a když dám cokoliv z černého zavaděče, dále je jen černá obrazovka. Vůbec se nenačte Ubuntový zavaděč s dalšími možnostmi (instalace či možnosti instalace) není tedy ani možné vybrat záchraný grafický režim, do toho bodu se vubec nedostanu. Tento book má grafiky intel 4000 a GFX 620. Alespoň jedna by snad měla fungovat, ne? Nevím co s tím, děkuju za pomoc.

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
Re:Instalace asus zenbook SSD - černá obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2013, 13:18:00 »
Nema te zenbook predistalovany Win8? Chces dualboot, nebo jenom Ubuntu?

Inkvizition

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2013, 13:22:27 »
Jen ubuntu, dual boot kdyžtak dořeším časem, ale současný W8 chci smazat a ubuntu dát místo něj. Při bootování z instalační flash se mi objeví černá obrazovka, při mačkání šipky slyším zvuky nabídky, ale nevidím nic.

Standa99

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2013, 15:03:14 »
Vypadá, že to jede, akorát to není vidět. Zkusil bych připojit monitor na VGA nebo HDMI, tohle mi dělaly distra do 13.04, ale co si pamatuji, tak menu grubu jsem asi viděl. V 13.10 stojí nouveau ovladače pro nVidii zaprd, takže tam používám při bootu nouveau.modeset=0 .

fulda

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Listopadu 2013, 22:38:40 »
Vyzkoušel jsi to i přes legacy boot nebo jen přes UEFI? Já mam taky ux32vd a takový problém jsem nikdy neměl. V jiném PC se Ti Ubuntu live spustí?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.