Zdravím,
potřebuju se poradit ohledně požadavku mých známých, čistě teoreticky to nějak pujde, prakticky nevím jak na to.
Takže mám (i známí budou mít stejný HW) s HW viz můj podpis a na něm serverové ubuntu + XBMC, kde je zaplé UPnP i vzdálené ovládíní z jiného PC, sdílení knihoven, AirPlay.. prostě všecky tyhle služby zaplé, jelikož nevím, která pujde.
Tak a potřebuju u známých tenhle servřík spojit HDMI kabelem s reprákama 7.1, které mají vstup HDMI nebo optický a dále pokračovat do TV HDMI kabelem. Potřebuju nějak skrze servřík tedy vysílat z PC, jak z windows, tak z linuxu, jelikož ejště neví, zda kvůli účetnictví na svém osobním PC přejdou na linux, ale rádi by (mají to ode mě jejich rodiče, lubuntu na flashce oživilo jinak mrtvý 8 letý NTB původně s win XP). No a mělo by to jít připojit jako výstupní zařízení, tj všechen zvuk aby šel bezdrátově po síti do sevříku, kabelem to nevím proč nechtějí, ale bylo by to jednodušší.
Často přehrávají videa na youtbe a poslouchají jen hudbu, tudíž TV by ani nemusela byt zaplá, otázka zda pujde HMDI připojení servříku na reprosoustavu bez pokračování obrazu do TV (vyplá).
Jako nejshůdnější varianta mě ještě napadlo hodit na sevřík místo rovnou startujícího XBMC bez správce oken kompletní desktop LXDE (lubuntu-desktop) a XBMC by si pouštěli jak by chtěli. Kdyby nechtěli mít puštěnou TV použil by se temviewer nebo lépe tunelování x serveru přes ssh (praktickou zkušenost sám nemám, vyzkoušel bych.).
Takže lidičky raďte prosím.