Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Machine Check Error při pokusu nabootovat  (Přečteno 1534 krát)

Zann

• Návštěvník
Machine Check Error při pokusu nabootovat
« kdy: 02 Prosince 2013, 18:03:39 »
Výš uvedená hláška se mi zobrazí při pokusu o nabootování z instalačního media kterékoli distribuce Linuxu ( odzkoušeno na posledních verzích Ubuntu, Ubuntu Ultimate, Mint a OpenSUSE ). na netu jsem se dočetl že je třeba vypnout SecureBoot v BIOSu a nebo že se to objevuje po taktování CPU. CPU netaktuji a SecureBoot je vyplý, nemáte někdo tucha kde dělám botu?

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Machine Check Error při pokusu nabootovat
« Odpověď #1 kdy: 02 Prosince 2013, 18:41:18 »
pridat opsnu "nomce" pri bootovani kernelu ? nebo "mce=off" .. ted si to z hlavy nepamatuju .. jedna z tehle dvou by to bejt mela ..
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Zann

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2013, 10:43:07 »
Hm, z toho moc chytrý nejsem ...

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2013, 10:48:15 »
Hledej bootovací parametry, je to i na naší wiki.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Zann

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2013, 13:29:11 »
Ten článek jsem samozřejmě našel a přečetl http://wiki.ubuntu.cz/bootovací_parametry#změna_bootovacích_parametrů_při_instalaci .
To mi ale bohužel není nic platné, protože výše zmíněná hláška se objeví OKAMŽITĚ když započne bootování. Zjednodušeně řečeno vůbec nedostanu možnost měnit někde nějaký parametr. Pokus o Boot, hláška Machine Check Error, automatický reboot, tečka. Nikde, nic nastavit ani změnit tudíž NELZE. Ještě mě napadá zdali nemají instalačky Linuxu nějaké potíže s AHCI modem ?

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Prosince 2013, 14:47:02 »
Osobne som sa s takýmto problémom nestretol, ale napr. TU uvádzajú, že tento problém môže nastať, ak sa pri Biose s UEFI bootuje z inštalačného média v legacy móde, čiže bez UEFI, alebo ho môže spôsobovať "Virtualization Technology", ak je povolené v Biose.

Zann

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Prosince 2013, 15:06:31 »
Takže jsem tedy ještě jednou ze zoufalství vyresetoval BIOS, změnil jsem pouze položky, které nemají s bootováním nic společného ( vpodstatě je vše tak jak bylo ) akorát v sekci "Boot" jsem to nechal napokoji. Teď to vypadá takto

a vše funguje jak má. Vůbec nechápu co jsem udělal, nechápu proč když je jako první nastaveno bootování z HDD a ještě k tomu UEFI, mi sice v UEFI, ale bootuje z DVD-RW mechaniky když je vloženo instalační medium .... stále je to pro mě záhada.
PS: Za kvalitu obrázku se omlouvám, je to foceno telefonem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.