Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automatické vypnutí při přehřátí - Xubuntu  (Přečteno 1025 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Automatické vypnutí při přehřátí - Xubuntu
« kdy: 03 Prosince 2013, 00:24:34 »
Zdravím.
Včera se mi povedl kousek, za který bych se měl stydět. Notebook s Xubuntu 13.10 mám nastavený tak, aby se neuspával, a po zavření víka pouze zhasnul LCD a vesele pracoval dál. Jelikož jsem se pro cestu z Liberce do Prahy rozhodnul na poslední chvíli, sklapnul jsem noťas, zastrčil ho do brašny, tu strčil do batohu, přidal něco hadrů (oblečení) a chvátal na autobus (odjezd 21:00). Po 65 minutách jsem dorazil na Černý most, po dalších dvaceti na Můstek. U Mekáče ve Vodičkvě jsem zbaštil "večeři" a na koleje Větrník jsem dorazil půl hodiny před půlnocí. Když jsem na pokoji rozdělával batoh zjistil jsem:

• Notebook byl stále zapnutý, ale již na povely nereagoval a LCD se nerozsvítilo
  • Vyndal jsem proto baterii. Ta však byla tak žhavá, že jsem ji neudržel v ruce
  • Notebook byl velmi horký - inu brašna v batohu obalená oblečením je očividně dobrý izolant

Ve finále se tedy nic nestalo, poté, co notebook vychladnul, jsem ho normálně zapnul a vše funguje jak má. Nicméně mě to vede k otázce, jakým způsobem je v Xubuntu řešena ochrana před přehřátím, protože zde to očividně nefungovalo a podobný experiment se mi nechce opakovat.

Díky a přeji hezký den!

menganito

• Závislák
Re:Automatické vypnutí při přehřátí - Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2013, 08:13:06 »
Nejde o xubuntu, toto si nastavis v BIOSE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.