Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Riziko ztráty dat z Windows  (Přečteno 1392 krát)

Filajs01

• Aktivní člen
  • *
    • SpongeBlockCZ
Riziko ztráty dat z Windows
« kdy: 04 Prosince 2013, 17:23:18 »
Čau,když budu používat Ubuntu vedle W7 je zde nějaké riziko že se mi z W7 ztratí data třeba kdyby byla aktualizace bootloaderu,já ho aktualizoval ale už by mi nezobrazil Windows 7 při spouštění PC nebo když bude nové Ubuntu a já aktualizuji staré zůstane mi Windows 7 v počítači?
Nejsem blbej, jen línej
Můj PC: Deska: Asrock B75 Pro3,CPU: Intel Celeron G1620,RAM: 8GB,Disk WD blue 500GB,VGA: Gainward Geforce GT 610 2GB

donny

• Závislák
Re:Riziko ztráty dat z Windows
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2013, 17:58:55 »
- Kdyz nainstalujes Ubuntu VEDLE windows 7 (tj. na jinou partition, a tu s Windows neprepises nebo nevymazes), tak je to ok.
- Kdyz se ti nenabidne v GRUBu a na netu (wiki, google) se nedopatras, jak to tam dodat, zeptas se tady.
- Kdyz ti Windows zaktualizuje bootloader, obnovis GRUB podle navodu na wiki.
- Pokud budes z Linuxu pristupovat na NTFS partition, v naproste vetsine pripadu (99,99%) je to v pohode. Ale muze se ti stat, ze o data prijdes (jako se to kamaradovi stalo pred pul rokem u externiho disku). Ovsem v dnesni dobe neni problem na data, ke kterym chces mit pristup v obou OS, naformatovat partition treba na ExFAT.

Pokud jde o dulezita, data, tak zalohuj, zalohuj, zalohuj. Ony totiz harddisky umi odchazet v tu nejnevhodnejsi chvili. Nemusi to byt jenom softwarova chyba, diky ktere ztratis data.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

ŠVEJK

• Aktivní člen
  • *
  • Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ...
Re:Riziko ztráty dat z Windows
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2013, 20:12:55 »
Čau,když budu používat Ubuntu vedle W7 je zde nějaké riziko že se mi z W7 ztratí data třeba kdyby byla aktualizace bootloaderu,já ho aktualizoval ale už by mi nezobrazil Windows 7 při spouštění PC nebo když bude nové Ubuntu a já aktualizuji staré zůstane mi Windows 7 v počítači?

Myslím, že pro tebe by bylo nejlepší rozdělit disk nebo ještě jeden přidat, tak budeš mít 100% záruku toho, že o ty W7 nepřijdeš.
Pokud se bojíš ztráty dat měl bys opravdu zálohovat na externí disk nebo někam jinam než do pc.
Nainstaloval jsem si dost verzí od Ubuntu a nikdy jsem s nimi neměl žádný problém co se týče ztráty dat! Naproti tomu od W... (různých verzí) mě dokázalo překvapit cokoli.
Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.