Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FTP server  (Přečteno 2367 krát)

paklic9

• Návštěvník
FTP server
« kdy: 05 Prosince 2013, 22:50:46 »
Zdravim chtel bych se zeptat, jaky ftp server povazujete na nejlepsi? Toty tri jsem nasel na google: ProFTPd a PureFTPd a vsftpd. Chtel bych od vas poradit, ktery bych mel pouzit, hledal jsem na internetu, ale jsem pokrocily zacatecnik, takze se v tom jeste tak neorientuju. A jeste bych vas chtel poprosit, jestli by jste mi nedali nejakej dobrej navod k tomu, kde bude, jak vytvorit noveho uzivatele atd.. Chci to pro toty usely: budu hostovat par lidem servery na mojem vps a chci jim dat pristup pres ftp. A taky nevim jestli k tomu nutne potrebuje jine veci, mysql atd. a pokud potrebuji mysql, tak jestli muze byt i na jinem vps. Predem dekuji za pomoc. Paklic

Jeste bych doplnil, ze mam debian 7, ale to hodne podobny jako ubuntu server, takze doufam, ze neavdi. Na pc mam win 8 a i ubuntu. :)

Standa99

• Host
Re:FTP server
« Odpověď #1 kdy: 06 Prosince 2013, 00:28:35 »
Za sebe můžu doporučit ProFTPD, který umí protokol FTPS (s patřičnými knihovnami se dá připojit přes TotalCmd z Windows), což je slušně bezpečné. A k němu použít klikací GAdmin-ProFTPD, takže nastavit by to měl zvládnout každý. Každopádně vřele doporučuju si stáhnout zdrojáky a zkompilovat si poslední verze.

paklic9

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosince 2013, 14:58:34 »
Dobre kouknu se po netu, ale kdyby nekdo mel nejaky navod, tak klidne napiste. A jeste bych se chtel zeptat, jestli se v nem dat nastavit zamkle sobory a nebo neviditelne, jen pro me. Ty co budou zapinat server. Nebo je mam dat jinde?

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #3 kdy: 06 Prosince 2013, 15:49:58 »
ach jo .. VSECHNO JE NA NETU (A CASTO V CESTINE) KROK ZA KROKEM !!! forum neni urceno k tomu, aby se tady vypisovaly step-by-step navody co jsou jinde ..

kdyz napises do guglu `vsftpd howto' a `proftpd howto' tak je to pokazdy prvni hit .. kdyz tam pridas navic ubuntu, tak te to pokazdy v prvnim hitu odkaze na ubunti wiki
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

paklic9

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Prosince 2013, 18:26:36 »
No jako ja server udelal, ale spis mam problem pridat uzivatele, ktery by nemel opravneni ke vsemu.. vzdy zalozim uzivatele pres: adduser --shell /etc/ftponly --ingroup kn --home /home/kn kn

A pak ma opravneni ke vsemu a to nechci, chci aby mel jen do svoji slozky. :(

delal jsem to pres tohle: http://www.jiljiklen.com/linux/proftpd.html

A ten GAdmin-ProFTPD nevim jak zapnout v konzoli. Vsechny videa byli z desktop verzi. :(

Tak proto jsem tu napsal.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #5 kdy: 09 Prosince 2013, 10:10:13 »
No jako ja server udelal, ale spis mam problem pridat uzivatele, ktery by nemel opravneni ke vsemu..

nastav normalne na soubory pomoci chmod a chown pozadovana unix prava a uzivatel bude mit takovy pristup, jaky tam definujes ..

nebo alespon napis co teda presne chces, tak to alespon popis
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 09 Prosince 2013, 13:57:18 »
pomohlo by ti, kdyby sis nastavil v konfu proftpd drzeni prihlasenych uzivatelu v chrootu?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Standa99

• Host
« Odpověď #7 kdy: 09 Prosince 2013, 14:29:40 »
Virtuální uživatel + chroot to řeší.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.