Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Moonlight v roce 2013 a Ubuntu 12.04  (Přečteno 1204 krát)

Kvark

• Návštěvník
Moonlight v roce 2013 a Ubuntu 12.04
« kdy: 11 Prosince 2013, 13:13:04 »
Jako odkojenec Debianu používám Ubuntu už poměrně dlouho a nedávno se mi zdařilo přesvědčit i příbuzenstvo, abych omezil zbytečné výjezdy kvůli ukliknutí z neznalosti. Netrvalo dlouho a přišel dotaz, že mu tam nejde Silverlight, kterej na win šel a nemůže koukat na fotbal.

Přiznám se, že jsem o tomto rozšíření neměl ani tucha a tak nějak předpokládal, že se po fiasku mediaplayeru už MS umravnil a nechá to volně plynout flash cestou či další přirozenou multimediální platformou...

Po chvilce jsem dohnal informační deficit a něco si o tom zjistil, dokonce našel pro Ubuntu ekvivalent a sice Moonlight. Má to ovšem háček. Jednak byla tomuto "pluginu" ukončena podpora i vývoj a data k poslední 4. verzi prostě nemůžu sehnat, druhak mají být data v repozitářích každé distribuce, já jsem našel pouze mono.

Tak tedy hlásím.

Je rok 2013, mám ubuntu 12.04 a browser Firefox 25.0.1

Jakým postupem dosáhnu toho, aby mi v posledním Firefoxu běžel ekvivalent Silverlightu od MS a sice Moonlight?

BTW: Asi se jedná o fosilii, neb i MS už ukončil podporu a vývoj, ale prý se to někde používá a je těžké přesvědčit někoho, kdo bere PC jen jako hračku...

Obecně vás prosím. Rady typu reinstalace OS nebo výměna prohlížeče nejsou rady, ale útěk od problému..

Děkuji všem za věcné rady

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Moonlight v roce 2013 a Ubuntu 12.04
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2013, 13:30:02 »
« Poslední změna: 11 Prosince 2013, 15:04:33 od RRadek Neužil »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Kvark

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2013, 13:48:00 »
Dík.

Nějaká vlákna jsem našel, ale vše co je starší než r. 2013 je už mimo, neb tenkrát ještě podpora i verze ke stažení byla.

Co třeba tohle: http://fds-team.de/cms/pipelight-installation.html

Není to řešení?

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2013, 15:05:30 »
Jsem se uklikl při zadávání odkazu, Ano je to to samé pipelight. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.