Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Obnova systému program pro automatickou instalaci již dříve nainstalovaných apli  (Přečteno 1286 krát)

Sibatko

• Návštěvník
Obnova systému program pro automatickou instalaci již dříve nainstalovaných aplikací. Jednoduše to co si zálohuji na apton-cd existuje nějaká aplikace která mi všechny již dříve nainstalované aplikace obnoví zpět do původního stavu?L.Měřínský

Kraki

• Návštěvník
Ja to robím takto:
Urob si zoznam zoznam nainštalovaných programov príkazom
Kód: [Vybrat]
dpkg --get-selections | grep install | awk '{ print $1 }' > zoznam-suborov
a obnovenie
Kód: [Vybrat]
sudo aptitude install `cat zoznam-suborov`
Niekto to už tu riešil a pomohlo to aj mne.  :D
Kubuntu 13.04, 3.8.0-19-generic, KDE 4.10.5, notebook Sony Vaio VGN-A397, ATI X600 a PC GA-K8NF, Athlon 1800, GeForce 6600.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
No nápad je to zajímavý, když budeme předpokládat, že se nezmění HW, případně jiné zásadní věci. Pak je to ok, protože systém u již nainstalovaných věcí /součástí systému/ nahlásí, že jsou již nainstalovány a opravdu nainstaluje jen ten zbytek. Kdyby se změnil HW, stroj, tak by to mohlo způsobit i problémy.

Nehledě na to, že podobnou věc najdete v Centru softwaru a to bez rizika  ;)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Kraki

• Návštěvník
Samozrejme, že sa predpokladá inštalácia na rovnaké železo. Aj keď...
Raz som skúsil výstup nahodiť na inom HW. Menil som dosku, procesor, pamäť, grafiku (nVidia -> ATI). Čuduj sa svete, skoro všetko fungovalo. Systém z HDD nabehol do konzoly a po nainštalovaní ovládačov pre grafiku nabehol do X-iek bez problémov, čo sa však o win nedalo povedať (vtedy som mal ešte dual boot). Odvtedy na Linux nedám dopustiť  ;D:-*
Kubuntu 13.04, 3.8.0-19-generic, KDE 4.10.5, notebook Sony Vaio VGN-A397, ATI X600 a PC GA-K8NF, Athlon 1800, GeForce 6600.

rejže

• Aktivní člen
  • *
Já jsem zas chtel mati nainstalovat ubuntu do uplne jinyho pc kde nebyl disk,tak jsem vzal disk z toho umřelýho a ono to naběhlo bez nový instalace a funguje to dodnes. Už dvakrát jsem povyšoval verzi.
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Ano, tak to funguje... světe div se, vytáhnu disk, vrazím ho jinam a jde to /oproti Win/. Když si ovšem rozhodíte ovladače grafiky, tak si většina lidí neporadí... proto to, co jsem psal  ;)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.