Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po odpojení a znovazapojeni routeru nenajde siet - VYRIESENE  (Přečteno 2040 krát)

vlajus

• Návštěvník
Stala sa mi taká vec, pri upratovaní som odpojil zo zásuvky router, vtedy som mal zapnutý počítač a internet. Po znovazapojení routeru mi Ubuntu nenájde moju sieť. Predtým všetko fungovalo v poriadku, cez Windows sieť normálne nájdem, dokonca ak k počítaču v Ubuntu pripojím USB wifi adaptér, ten moju sieť nájde. Vstavaný wifi adaptér už ale nie, je to tento:

Kód: [Vybrat]
Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter (rev 01)
V čom môže byť problém? Neviem si s tým rady.

EDIT: No tak toto je zaujímavé, tri dni mi to nefunguje a keď napíšem sem na fórum, odrazu mi wifi znova normálne nájde :-)
« Poslední změna: 03 Ledna 2014, 12:29:01 od vlajus »
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Po odpojení a znovazapojeni routeru nenajde siet
« Odpověď #1 kdy: 23 Prosince 2013, 12:39:11 »
A naše milovaná a velmi opěvovaná 4313 ;D

Co používáš za ovladač...

Výpis z terminálu
lspci -vv
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

vlajus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2013, 20:38:33 »
Ako som už písal, wifina záhadne začala bežať, ale po čase mi wifi karta znova sieť nenašla. Zmenil som kanál v routeri z automatického (13) na 6 a už všetko znova ide ako má :-)
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Prosince 2013, 11:27:55 »
EDIT: No tak toto je zaujímavé, tri dni mi to nefunguje a keď napíšem sem na fórum, odrazu mi wifi znova normálne nájde :-)
Tak choď jenom sem. ;D

Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter (rev 01)
To není oč jsem tě žádal! >:(
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

vlajus

• Návštěvník
Re:Po odpojení a znovazapojeni routeru nenajde siet - VYRIESENE
« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2014, 12:29:52 »
Ako som písal, problém som už vyriešil zmenou kanálu, odvtedy funguje všetko ako má. Aj tak vďaka za pomoc :-)

Do kelu s majkrošrotom!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.