So záujmom som si prečítal toto vlákno a do určitej miery sa viem vžiť do obáv
asiJa. O dualboote Win8 + Linux sa síce dosť píše, možno nájsť tony návodov, ako na to, avšak takmer stále sa niečo vyskytne, vyskočí nejaký problém. Ja viem, že to nie je problém Linuxu, ale politika MS, osobne ma to dosť hnevá, že rutinná inštalácia Linuxu v dualboote - dokonca by som povedal, že je jednoduchšia ako vo WIN, sa stáva problémom a to aj u skúsených užívateľov. Ešte k tomu sa vždy pridá nezmyselné rozdelenie HDD od výrobcu a človek, aby hútal, čo môže zmazať, čo nesmie, ako vytvoriť voľné miesto, no ...
Mno nevím, hodně je to o zkušenostech uživatele ...
Tak neviem, osobne sa nepovažujem za nejakého zelenáča, aj moje aktivity tu na fóre sú najviac zamerané práve na inštaláciu a s ňou spojené problémy ale posledne ak vidím výpisy, kde figuruje efi, GPT prestávam si byť istý. Proste, osobne som týmito novinkami neprešiel a radiť niekomu len na základe toho, že som niekde niečo vyčítal, že by to "mohlo" fungovať, tak to nejak nedokážem.
Avšak už teraz mám jasno v tom, že ak mi doslúži PC alebo NTB, oba stroje kúpim bez OS (alebo s Linuxom), aby som si bez stresov "naporcoval" HDD a nainštaloval naň OS (alebo aj dualboot) podľa seba.