Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sun-java6-jre - LZE TENTO BALÍK NĚKDE NAJÍT ? [vyřešeno]  (Přečteno 2911 krát)

zdenek6303

• Návštěvník
Rozchodit FreeRapid Downloader v U10 nebyl problém. Ale při pokusu o jeho instalaci v Ubuntu 12.04 LTS mi terminál vracel
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
root@CompaqMini:/home/retiree# apt-get install sun-java6-jre
Čtu seznamy balíků… Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace… Hotovo
Balík sun-java6-jre není dostupný, ale jiný balík se na něj odkazuje.
To může znamenat že balík chybí, byl zastarán, nebo je dostupný pouze z jiného zdroje
E: Balík „sun-java6-jre“ nemá kandidáta pro instalaci
root@CompaqMini:/home/retiree#
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Problém m se týká všech, kdo by chtěli FRD v Ubuntu 12.04 (nebo novější verzi) používat, ale oficiální stránky FRD tento problém neřeší. Mně se jiný zdroj balíku „sun-java6-jre“ nepodařilo najít. Prosím o pomoc.
« Poslední změna: 17 Března 2014, 08:15:36 od Petr Merlin Vaněček »

petertomasy

• Stálý člen
  • **
Re:sun-java6-jre - LZE TENTO BALÍK NĚKDE NAJÍT ?
« Odpověď #1 kdy: 04 Ledna 2014, 13:10:53 »
sun-java6-jre už neexistuje , sun predal svoju firmu a celé duševné vlastníctvo Oracle ...
Citace
oracle-java6-installer - Oracle Java(TM) Development Kit (JDK) 6

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 04 Ledna 2014, 14:10:56 »
Funguje aj s oracle-java7
Kód: (http://wiki.ubuntu.cz/java) [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer
potom v zložke frd ↓
Kód: [Vybrat]
java -jar frd.jar ale to zrejme vieš :)
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

zdenek6303

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Ledna 2014, 17:05:04 »
Kdybys mne znal, tak bys si nedovolil "to zrejme vieš" - ale přesto se zadařilo, už to chodí, velký dík.  8)
Považuji téma za vyřešené.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 04 Ledna 2014, 20:12:59 »
Kdybys mne znal, tak bys si nedovolil "to zrejme vieš" - ale přesto se zadařilo, už to chodí, velký dík.  8)
Považuji téma za vyřešené.
To zrejme vieš" vychádzalo z toho, že to zrejme vieš, keď že si to už mal spojazdnené v U10. Nijakú zlobu(uštipačnosť ani ponižovanie...) za tým nehľadaj. Keby si ma poznal, vôbec by ťa to slovné spojenie nenapadlo si takto vysvetliť. Ak sa ťa to dotklo, tak prepáč. Som rád že ti to ide.  ;)
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

zdenek6303

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Března 2014, 01:10:27 »
Rád bych "Topic Not Solved" změnil na "Topic Solved", ale asi k tomu nejsem oprávněn - a i kdyby, nevím jak.
Ještě k Dano_V : Tvoje "tak už to vieš" mne neurazilo, ale rozesmálo, a odpověděl jsem, že "kdybys mne znal, ..." proto, že nejsem ještě -pokud jde o linux- ani na úrovni BFU, a bez Tvého hintu bych to nerozchodil. (Navíc : V době U10 jsem používal starší verzi FreeRapid Downloader, a tu jsem po mnoha pokusech metodou "pokus-omyl-pokus-..." dokázal rychle spustit v konzole.)

EDIT GdH: Tučně nepíšou tučňáci, ale hovádi, nedá se to pak číst ;)
« Poslední změna: 17 Března 2014, 09:40:29 od GdH »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 17 Března 2014, 08:01:26 »
Funguje aj s oracle-java8 cez webupd8 ppa + do laucher-u som si dal inú ikonku (tá pôvodná mi nejak nesedí :-\ )a je to celkom slušný program, takže díkes ;)

[příloha smazaná administrátorem]

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:sun-java6-jre - LZE TENTO BALÍK NĚKDE NAJÍT ? [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 17 Března 2014, 08:16:12 »
Rád bych "Topic Not Solved" změnil na "Topic Solved", ale asi k tomu nejsem oprávněn - a i kdyby, nevím jak. ...

Stačí dát upravit svůj první příspěvek a změnit předmět.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.