Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na Raspberry Pi  (Přečteno 4866 krát)

Filajs01

• Aktivní člen
  • *
    • SpongeBlockCZ
Instalace na Raspberry Pi
« kdy: 04 Ledna 2014, 13:38:55 »
Čau,nevíte jak mám nainstalovat Ubuntu,Lubuntu nebo Kubuntu na Raspberry Pi?(Xubuntu a Ubuntu GNOME moc nemusím)
Nejsem blbej, jen línej
Můj PC: Deska: Asrock B75 Pro3,CPU: Intel Celeron G1620,RAM: 8GB,Disk WD blue 500GB,VGA: Gainward Geforce GT 610 2GB

marun

• Stálý člen
  • **
Re:Instalace na Raspberry Pi
« Odpověď #1 kdy: 04 Ledna 2014, 13:42:26 »
velmi těžko raspberry pi ma procesor architektury armv6 ubuntu je pro architektury i386 am64 nebo armv7 (nekompatibilní s armv6)
jedině že by sis ho překompiloval

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #2 kdy: 04 Ledna 2014, 15:20:27 »
co máš za problém s raspbianem, vždyť to je skoro jako lubuntu...
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

Filajs01

• Aktivní člen
  • *
    • SpongeBlockCZ
« Odpověď #3 kdy: 04 Ledna 2014, 16:45:36 »
jo mám problém s Raspbianem nechce se updatovat,klasicky sudo apt-get update a vypíše to že spojení se nezdařolo,ani jeden web browser nejde,ale na internet to připojený mám
« Poslední změna: 05 Ledna 2014, 12:09:26 od Filajs01 »
Nejsem blbej, jen línej
Můj PC: Deska: Asrock B75 Pro3,CPU: Intel Celeron G1620,RAM: 8GB,Disk WD blue 500GB,VGA: Gainward Geforce GT 610 2GB

marun

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 04 Ledna 2014, 18:02:26 »
dej sem výpis ifconfig
svítí ti ledky FDX LNK a 100?
máš doma na routeru DHCP?
taky můžeš vypálit ten nejnovější obraz v každém jsou vždy nějaké vylepšení

PiškotovejPišing

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Ledna 2014, 19:53:06 »
Já osobně Raspberry PI mám a ubuntu nejde  :) Protože jak už tady říkal marun . Já když se podívám na Raspberry PI procesor tak tam je napsané armv6 :) Takže bohužel se tam nedá nahrát Ubuntu :) . A že ti nejde apt-get update tak to moc dobře znám zkus si stáhnout tohle má to kolem 10Mb : http://archive.raspbian.org/installer/rpi_installer_08-19-12.zip a SD Kartu hlavně promaž (Naformátuj) a pak tam přesuň ty soubory z balíčku co jsem ti teď napsal :) Pozor! Zapoj vše co ti píšu : Kabel od internetu , HDMI nebo CINCH(Kabel pro Video :) ) , Myš a Klávesnice Hlavně to SD :) Zkontroluj jestli to SD Nemáš Zamknuté a jak to všechno máš nyní stačí jen napojit Enerigii a postupovat podle nějakého návodu ( Je to lehké něco jak instalace debianu :) ) Až to budé chtít Mirror pro balíčky dej tam tohle : mirrordirector.raspbian.org a Directory : /raspbian :)

marun

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 04 Ledna 2014, 20:32:54 »
doporučil bych spíše použít obrazy z raspberrypi.org instalace je jednodušší

Filajs01

• Aktivní člen
  • *
    • SpongeBlockCZ
« Odpověď #7 kdy: 12 Dubna 2014, 20:05:35 »
už vím kde je problém mám slabé napájení které nedokáže zazásobit etnhernet
Nejsem blbej, jen línej

Filajs01

• Aktivní člen
  • *
    • SpongeBlockCZ
« Odpověď #8 kdy: 24 Dubna 2014, 17:59:53 »
Já osobně Raspberry PI mám a ubuntu nejde  :) Protože jak už tady říkal marun . Já když se podívám na Raspberry PI procesor tak tam je napsané armv6 :) Takže bohužel se tam nedá nahrát Ubuntu :) . A že ti nejde apt-get update tak to moc dobře znám zkus si stáhnout tohle má to kolem 10Mb : http://archive.raspbian.org/installer/rpi_installer_08-19-12.zip a SD Kartu hlavně promaž (Naformátuj) a pak tam přesuň ty soubory z balíčku co jsem ti teď napsal :) Pozor! Zapoj vše co ti píšu : Kabel od internetu , HDMI nebo CINCH(Kabel pro Video :) ) , Myš a Klávesnice Hlavně to SD :) Zkontroluj jestli to SD Nemáš Zamknuté a jak to všechno máš nyní stačí jen napojit Enerigii a postupovat podle nějakého návodu ( Je to lehké něco jak instalace debianu :) ) Až to budé chtít Mirror pro balíčky dej tam tohle : mirrordirector.raspbian.org a Directory : /raspbian :)

to jsem udělal zdroj mám 2.1A vše mám jak si říkal.zadám zrcadlo a directory a píše to stahuji soubory relase 0% čekám 10 minut a pořád 0%
Nejsem blbej, jen línej

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 24 Dubna 2014, 19:36:42 »
už vím kde je problém mám slabé napájení které nedokáže zazásobit etnhernet

ping ti funguje? web (links/lynx/wget/curl) ti funguje?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Filajs01

• Aktivní člen
  • *
    • SpongeBlockCZ
« Odpověď #10 kdy: 25 Dubna 2014, 19:11:23 »
ping funguje ale ve chvíly když píšu sudo apt-get install pptpd to nejde update i upgrade šlo ale teď to zas nejde
Nejsem blbej, jen línej

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.