Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s přeinstalací Ubuntu  (Přečteno 1574 krát)

Kikica

• Návštěvník
Problém s přeinstalací Ubuntu
« kdy: 06 Ledna 2014, 20:18:30 »
Dobrý den :)
Mám problém s přeinstalováním Ubuntu. Systém sám od sebe asi po roce používání spadl. Systém instaluji z koupené nabootované flešky. Ze zapínací obrazovky notebooku si zapnu Boot menu vyberu USB flash,   otevře se mi UNetboot in a když vyberu jakoukoliv z možností, menu se jenom zmenší do levého rohu a nic to nedělá. Po několikátém zapnutí se mi pod Unetboot menu zapnul odpočet na automatické bootování. Když odpočet doběhne do konce nic se nestane hlásí to chybu : Invalid or corrupt kernel image. Víc už s tím nesvedu jsem úplná lama :). Předem děkuji za jakoukoliv radu :).

janek-m

• Host
Re:Problém s přeinstalací Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2014, 23:24:09 »
1. Je ISO súbor s Ubuntu stiahnutý v poriadku? Kontrola   MD5 Sum sa zhoduje?
2. Je USB kľúč naformátovaný na Fat32?
3. Keďže ide o preinštalovanie Ubuntu, vyskúšali ste  vytvoriť Live USB aj pod Ubuntu cez Tvorcu štartovacieho disku?
4. Ak je ISO súbor v poriadku, tak vyskúšať ešte boot z DVD.

Jiří Šedý

• Návštěvník
    • Portfolio
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2014, 14:00:58 »
Dobrý den :)
Mám problém s přeinstalováním Ubuntu. Systém sám od sebe asi po roce používání spadl. Systém instaluji z koupené nabootované flešky. Ze zapínací obrazovky notebooku si zapnu Boot menu vyberu USB flash,   otevře se mi UNetboot in a když vyberu jakoukoliv z možností, menu se jenom zmenší do levého rohu a nic to nedělá. Po několikátém zapnutí se mi pod Unetboot menu zapnul odpočet na automatické bootování. Když odpočet doběhne do konce nic se nestane hlásí to chybu : Invalid or corrupt kernel image. Víc už s tím nesvedu jsem úplná lama :). Předem děkuji za jakoukoliv radu :).

Podle toho co vidím, se mi zdá, že přes UNetbootin byl špatně nastaven flash disk. Chci tím říct, že budeš muset nejspíš nainstalovat Unetbootin, naformátovat Flash Disk na FAT32, jak zmínil janek-m a poté stáhnout a za pomoci Unetbootin vytvořit instalační disk pro Ubuntu z konkrétního staženého *.ISO balíku. Pak by to mělo jít, pokud to i nadále nepůjde, vymyslíme pak co dál.  :)
jsedy7@xEps:~$ ./get_money.sh

Mariocz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2014, 14:29:05 »
Postup pouze přez unetbootn mi né vždy fungoval. Když už to budeš formátovat, nejlepší je v programu gparted dát nejdřív Device->Create partition table, naformátovat na FAT32 a potom ještě pravým myšítkem na ten naformátovaný oddíl->manage flags a zaškrtnout boot.

veselo1178

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Ledna 2014, 17:18:14 »
Mě se to stalo také. U mé desky byl problém v tom, jestli jsem nabootoval z flashky ručně tzn primary boot v biosu byl na HDD a přes BOOTMENU jsem ručně zvolil boot z flashky tak sem mi ukázala stejná hláška. Když sem ale nastavil primary boot z flashky a nechal to automaticky tak to šlo. Třeba ti to pomůže ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.