Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hledám v správci souborů volbu označení adresářů miniaturami?  (Přečteno 890 krát)

speedy

• Návštěvník
Nemyslím tím označení souboru miniaturou, umožňující orientační náhled na obsah souboru. To je bez problémů.
Myslím tím označení samotného adresáře, který jako adresář obsahuje příkladem několik obrázků, z nichž některé se zobrazí jako miniatury v náhledu na označení už adresáře ve správci. Tak, abych se mohl ve skupině zatím jen zobrazených vícero adresářů (nikoli souborů) lépe orientovat.

Už asi přes 10 let  a opakovaně po asi tak 2 - 3 letech zvědavě odzkušuji distribuce jestli už mohu přejít z Windows (nyní XP) na Linux. Teď v posledku o Vánocích jsem to hlavní myslím cvičně a také ze zábavy vše pořešil, včetně po nějakou dobu záložní varianty Windows ve VirtualBox, tam i přes komplikace příkladem sdílení USB tiskárny a USB napojení fotoaparátu se software výrobce, který je žel pouze pro Windows. Tak abych mohl zvážit co dál nyní v dubnu tj. až skončí podpora XP ... a někdy touto dobou bude v Ubuntu ono nové LTS.
Tato věc se správcem souborů, tj. miniatury zobrazené u adresářů a na kterou jsem dosud hodně zvyklý, mně umožňuje mj. náhledem do adresáře a kde je skupina dalších adresářů onu základní orientaci, třeba a právě ve fotkách. Aniž bych musel tápat a zdržovat se rozklikáváním dovnitř do adresářů (už s fotkami).
Omlouvám se pokud jsem slepý a nastavení jsme neviděl. Nebo bych byl rád za doporučení na takového správce souborů, který toto zobrazení miniatur u adresářů umí?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Hledám v správci souborů volbu označení adresářů miniaturami?
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2014, 12:58:54 »
Vo win. sa generuje vzhlad ikony adresara podla jeho obsahu? Uz som tam dlho nebol tak neviem.
Nebude to skor iba priradena ikona vzhladu fotografii? Napr. nieco taketo?
http://gnome-look.org/content/show.php/MyIconTheme?content=160358
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 12 Ledna 2014, 13:10:13 »
Například Dolphin z KDE to umí, v režimu náhledů to dělá automaticky.
http://fedoreando.files.wordpress.com/2009/05/aplicaciones-dolphin.png

speedy

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Ledna 2014, 19:27:52 »
děkuji za základní navedení, je to tedy možné,
jako na potvoru jsem teď v posledku zkoušel těch prostředí vícero avšak právě tomu KDE jsem se záměrně zatím vyhnul, což jsem a jak vidím neměl dělat  ;)
tehdy před vícero dávno lety jsem měl s KDE rozpačité zkušenosti, někdy jeho klikátka nastavovala parametry v konfigurácích všelijak a mně to začalo jít potom už na nervy (začínal jsem podle návodů na Slackware kde byla jistota), takže z té velké dvojice jsem naposledy vybral Gnome plus potom ta další odlehčená prostředí. Tak mě to přece jen přinutilo KDE si co nejdříve prohlédnout. Pokud vyberu jiné tak se holt s tím, že budu muset dohrávat navíc knihovny KDE, smířím.
Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.