Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.  (Přečteno 4870 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« kdy: 12 Ledna 2014, 16:23:45 »
Zdravím,
V předešlých distribucích Ubuntu šlo na panel přidat POČASÍ, VYUŽITÍ CPU, přepínání ploch, atd. Jde to i v Unity 12?  Rád bych, aspoň to počasí a využití CPU.

Přepínač ploch asi fungovat bude?

A ještě otázka, jak vymažu naposledy otevřené dokumenty.

Dano V

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 990
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2014, 18:16:16 »
indicator-weather unity/panel
A nastavenia > sukromie > súbory neukladať aktivitu a pridaj si čo chceš... 
                      sukromie > nedávne položky vymazat historiu
« Poslední změna: 12 Ledna 2014, 21:34:03 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2014, 16:52:28 »
tak to je super, už mám nastaveno, jen nevím co s tím počasím. Nenabízí mi to vůbec evropu, mám tam irán, irák, bangladéž atd. Je někde odkaz nebo návod?

Dano V

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 990
    • Zobrazit profil
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #4 kdy: 13 Ledna 2014, 19:05:53 »
No super, tak jsem si to přečetl a nějak se mi to nelíbí. Na každé stránce píšou, že je to do jiného ubuntu a navíc je to samá chyba.

A asi to nebude to pravé ořechové, protože tam nejde nic uložit. Když dám v nastavení jakoukoliv volbu, tak tlačítko BUDIŽ je stále nefunkční. Když v něm nastavím v UMÍSTNĚNÍ TŘEBA - Mogadišu (aspoň to, abych věděl, že to funguje) a proklikám se nakonec, tak skočí hláška, že se  OMLOUVÁ A MÁ VNITŘNÍ CHYBU.

Dano V

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 990
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #5 kdy: 13 Ledna 2014, 19:34:08 »
Tak sa pohraj s CONKY
>>>forum<<<  :D
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #6 kdy: 13 Ledna 2014, 19:37:48 »
Klasický indicator weather v Ubuntu nefunguje, je tam nějakej bug. Doporučuje se My Weather Indicator z PPA Atarero:
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt-get update
sudo apt-get install my-weather-indicator
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #7 kdy: 13 Ledna 2014, 20:17:59 »
Klasický indicator weather v Ubuntu nefunguje, je tam nějakej bug. Doporučuje se My Weather Indicator z PPA Atarero:
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:atareao/atareao
sudo apt-get update
sudo apt-get install my-weather-indicator
Tak toto je super BOMBA nastavení jednoduché, prakticky si to vyhledalo moje místo samo. Tak jsem si to představoval, dávám potlesk.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #8 kdy: 13 Ledna 2014, 20:18:32 »
 ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #9 kdy: 13 Ledna 2014, 20:27:30 »
Jo chlapi, jde si nastavit i nějaký přepínač ploch, tak jako tomu bylo v gnome? Aby se mi kliku na plochu otáčela kostka? Je jedno, jestli bude v panelu nebo Laucher - no prostě unity boční panel. Hlavně, aby fungoval

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #10 kdy: 13 Ledna 2014, 20:31:22 »
To uměl Compiz Fusion > se to muselo doinstalovat k Compizu, ale teď v Unity to nevím, jak to je, jedu furt na Gnome Shellu a tam kostku ani Compiz nepotřebuji  :D

Ale jak tak přemýšlím, tak jak Unity, tak GS mají jinou filozofii > tam se prostě kostka a tyhle efekty nehodí. Zkusil bych prostředí MATE > je i pro Ubuntu.
« Poslední změna: 13 Ledna 2014, 20:34:05 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #11 kdy: 13 Ledna 2014, 20:47:57 »
Mate jsem měl na Mint Petra 16, ale nějak vývojáři zapomněli na mou tiskárnu, takže návrat ztraceného syna k Ubuntu. Tehdy jsem odešel právě k tomu Laucheru, nemohl jsem ho překousnout a měl mnoho dětských chyb a já potřeboval už stable PC. Nějak si zvykám, beru to jako obyč lištu, jen je na boku. Je sice velká a to už jsem si ji zmenšil co jde na minimum, pasovala by mi velikost normální lišty, ale asi to více nejde.

Mimochodem,
http://askubuntu.com/questions/30334/what-application-indicators-are-available až dole je nějaký přepínač ploch. Bude fungovat? Je na 11.10.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #12 kdy: 13 Ledna 2014, 20:52:12 »
Přepínač ploch je v Unity standardně > jen si ho musíš povolit v Nastavení systému > Pozadí > Další možnosti (nebo tak nějak) a dole v levém panelu se ti objeví ikona na přepínání ploch. Taky je dobrý doinstalit Ubuntu Tweak a tam si v nastavení plochy a v nastavení Unity navolit třeba levý horní roh na zobrazení ploch > to jsem dělal hned jako první, když jsem nainstaloval jakékoliv nový Ubuntu, než jsem po prvních aktualizacích přešel na GS.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #13 kdy: 13 Ledna 2014, 20:56:55 »
tweak vyzkouším. Já tam tu ikonu na přepínání ploch mám, ale jaksi je mrtvá. Prostě (jak jsem se dočetl jinde) funguje jen jako tlačítko pro všechny plochy a nelze ji nastavit, tak jako v gnome na živé plochy, že dyž jsi klik na plochu č3, tak ses tam tím klikem dostal. Tady ti to hodí dozadu a vidíš své plochy z kterých si pak vybíráš.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #14 kdy: 13 Ledna 2014, 21:05:48 »
No, to je ten novej princip > vidíš všechny plochy a nestandardně si můžeš těch ploch přidat víc, třeba 12. V GS jsou plochy dynamické, takže se objevují postupně, jak na ně přidáváš okna a aplikace.

PS: proto mi je uživatelsky přívětivější GS než Unity  ;)
« Poslední změna: 13 Ledna 2014, 21:09:16 od Marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #15 kdy: 13 Ledna 2014, 21:17:18 »
GS - myslíš gnome? Já už z těch zkratek vypadl.

Mimochodem Tweak nezabral. Sice je tam nastavení ploch a počtu, ale zřejmě ji přebírá Unity, takže nefaká. Možná to bude chtít nějaký aplet. Pohraji si.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #16 kdy: 13 Ledna 2014, 21:48:42 »
GS - myslíš gnome? Já už z těch zkratek vypadl.

Mimochodem Tweak nezabral. Sice je tam nastavení ploch a počtu, ale zřejmě ji přebírá Unity, takže nefaká. Možná to bude chtít nějaký aplet. Pohraji si.
GS = Gnome Shell > http://www.gnome.org/gnome-3/
Gnome 3 je motorem v Ubuntu > Unity je jen nadstavba nad Compizem.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Mariocz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 148
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #17 kdy: 13 Ledna 2014, 21:55:03 »
Na tu kostku vyzkoušej tenhle návod: http://askubuntu.com/questions/86977/how-to-correctly-enable-desktop-cube-in-unity-3d

Já třeba k výběru WS používám CTRL+ALT+šipky. V compiz settings mam nastavený např. kde se vždy otevře přehrávač, browser, ... takže si pamatuju co na jakém WS mam. Když chci vidět náhled tak SUPER+S. Pro další zkratky na ovládání unity podrž SUPER

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #18 kdy: 14 Ledna 2014, 18:13:59 »
Toto všechno znám, psal jsem o tom na wiki. Jen jsem neznal nápovědovou zkratku podržet klávesu super. Nicméně chtěl bych takový aplet přepínače ploch, abych na určitou plochu kliknul a přepnul se na ní - otočila se kostka. Překlápění stran funguje.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #19 kdy: 14 Ledna 2014, 18:16:37 »
Přepínač ploch je v Unity standardně > jen si ho musíš povolit v Nastavení systému > Pozadí > Další možnosti (nebo tak nějak) a dole v levém panelu se ti objeví ikona na přepínání ploch. Taky je dobrý doinstalit Ubuntu Tweak a tam si v nastavení plochy a v nastavení Unity navolit třeba levý horní roh na zobrazení ploch > to jsem dělal hned jako první, když jsem nainstaloval jakékoliv nový Ubuntu, než jsem po prvních aktualizacích přešel na GS.
Přepínač ploch v laucheru už byl standartně. Funguje, ale jen na to, abych viděl v pozadí své plochy a pak si jednu vybral. Tento přepínač je jen na toto nic jiného. Prostě na klepnutí plochy  č:3 se prostě nepřepnu, jen na výběr ploch.

prostě potřebuji toto:
http://wiki.ubuntu.cz/virtu%C3%A1ln%C3%AD_plochy

tady jsem se dočetl: http://www.linuxexpres.cz/distro/ubuntu-13-04-ticho-pred-bouri, že v 13.04 to už je funkční. Nešlo by to nějak udělat, aby to fakalo i v 12.04?
« Poslední změna: 14 Ledna 2014, 20:06:40 od Marcel 'Maky' Šuška »

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #20 kdy: 15 Ledna 2014, 09:32:20 »
Šlo  ;) povýšením Ubuntu na vyšší verzi...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #21 kdy: 15 Ledna 2014, 13:00:27 »
tady jsem se dočetl: http://www.linuxexpres.cz/distro/ubuntu-13-04-ticho-pred-bouri, že v 13.04 to už je funkční. Nešlo by to nějak udělat, aby to fakalo i v 12.04?

Jediné, co se změnilo, je indikace aktuální plochy, která ovšem funguje pouze v konfiguraci 2x2.  Jinak je to stale jedna ikona, která po kliknutí vyvolá plugin Expo.

V panelu to být také nemůže, indikátory mají dané vlasnosti, žádná divočina z časů GNOME 2 není povolena. Indikátor po kliknutí vždy zobrazuje menu, tím to končí. Umí maximálně reagovat na otáčení kolečka myši. Takže můžeš mít indikátor ploch, který bude zobrazovat číslo aktuální plochy, může to i nakreslit, z menu, které se zobrazí ať už na indikátoru klikneš kamkoliv, pak můžeš skákat na konkrétní plochu a otáčením kolečka by šlo přepínat plochy postupně. Přepínání ploch si já raději nastavuju na otáčení kolečka u některé hrany obrazovky, nemusim se trefovat na ikonu.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:Přidávání apletů - počasí, využití cpu atd.
« Odpověď #22 kdy: 15 Ledna 2014, 18:12:01 »
Tak to je super nápad. Ale nejvíc asi mi vyhovuje nastavení spodní hrany a nastavení Buton1 otočit vlevo a Buton3 otočit vpravo.

Díky všem za spolupráci, jsem jakš takš spokojen, ale neukojen. Já si zase něco najdu, co nebudu vědět. Dávam vám potlesk za rychlé reagování a trpělivost.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.