Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pracovni prilezitosti - Jizni Amerika  (Přečteno 5524 krát)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
Pracovni prilezitosti - Jizni Amerika
« kdy: 14 Ledna 2014, 01:25:06 »
Vsechny zdravim!

Jak nekteri mozna vite, ziji uz par let v Chile a takove zahranicni pusobeni s sebou obcas prinese zajimave kontakty. Nedavno me oslovil znamy, ktery je ridicim pracovnikem stredne velke softwarove firmy, partnera Red Hatu. Zajimala ho moznost najmuti ceskych informatiku. Rad bych touto formou publikoval popis volnych pracovnich mist, treba by nekdo rad zkusil neco noveho :)

Osobne nejsem v tomto byznysu nijak zainteresovan, ale rad zodpovim pripadne dotazy obecnejsiho charakteru (co se tyce zivota v Chile, legislativy atd.). Zajemce bych rad pozadal, aby se "hlasili" prostrednictvim reakce zde na foru, obratem bych vam zaslat kontakni email (nechci jej zde zverejnovat, kvuli ochrane proti spamu), na ktery muzete zasilit zivotopisy a konkretni dotazy. Komunikace je mozna v Anglictine a Spanelstine.

Nabizene pozice jsou:

Kód: [Vybrat]
J2EE Software Architect has the following specialized technical knowledge required:

- Computer Engineer with at least 4 years of Proven Experience.

– Definition of systems architecture, physical view, logical view, principles of architecture, security, frameworks, etc. .

-Databases knowledge in Oracle and SQL Server

– Analysis and Object Oriented Design Using UML .

- Experience in J2EE application servers: Tomcat, JBoss and Oracle WebLogic .

- Advanced knowledge in Service Oriented Architecture (SOA ) .

- Proficiency in programming languages : Java, JSP, JAXB , HTML , XHTML, WML , PL SQL , XML and XSL / XSLT. - Experience in J2EE architecture.

- Advanced experience across the all application life cycle (analysis , design, construction , commissioning , quality assurance ( QA) and maintenance ) in Computing Projects Model Layers.

- Advanced knowledge of Windows, Unix and Linux Operating Systems .

- English Language Spoken and Written.
Kód: [Vybrat]
System Enginneer has the following specialized technical knowledge required:

- Computer Engineer with at least 4 years of Proven Experience.

- Databases knowledge: Oracle , SQL Server.

- Experience in structured software testing ( test plans , test design , execution )

- Experience in J2EE architecture.

- Administration and Maintenance of Linux Cluster platforms

- Domain DNS Management Services, Web services, Webhosting, Email, Databases, Non Stop Environments.

- English Language Spoken and Written.

Jedna se o praci v Chile a/nebo Peru.

Doufam, ze jsem se zalozenim tohoto tematu nijak neprovinil proti pravidlum fora. Snad nekomu pomohu s karierou :)
« Poslední změna: 14 Ledna 2014, 01:26:38 od Václav Sobota »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:Pracovni prilezitosti - Jizni Amerika
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2014, 07:06:32 »
Na to se dá říci jen "Škoda, že jsem přespříliš zavázán v republice České ... "
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2014, 07:34:01 »
U mě je brzda ta angličtina a španělština... dá se říct, že to je pro mě španělská vesnice  :( ale zajímavá nabídka to je a já zase tak moc svázaný s ČR nejsem.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2014, 07:39:03 »
Škoda tý javy...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2014, 09:07:37 »
Ba naopak bych uvítak sekci "pracovní místa" nebo "práce a zakázky".
A já to spojím... závazky a jazyková bariéra... a samozřejmě Java  ;D
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #5 kdy: 14 Ledna 2014, 09:47:51 »
okay, tak se zeptam:

jake je v chile pivo ?
jake jsou v chile divky ?
jak je v chile bezpecno ?
kolik je v chile plat za takovouhle pozici ?

ja osobne mam nabidky jen z evropy (anglie, nemecko, brno ..), ktere odmitam, chile je zajimave

apropos, my tam byt "Systems Engineer", system engineer v jednotnem cisle je Czechlish (a nebo Chilish) :)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #6 kdy: 14 Ledna 2014, 11:46:29 »

Prepocteny na hladinu more piva :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 14 Ledna 2014, 13:45:11 »
okay, tak se zeptam:

jake je v chile pivo ?
jake jsou v chile divky ?
jak je v chile bezpecno ?

ja osobne mam nabidky jen z evropy (anglie, nemecko, brno ..), ktere odmitam, chile je zajimave

apropos, my tam byt "Systems Engineer", system engineer v jednotnem cisle je Czechlish (a nebo Chilish) :)

V Chile je pivo v zasade dvou druhu: velkopiva cca jako gambac (pokud se bavime o tehle cenove kategorii) a pak piva z mensich pivovaru, ktera uz snesou meritka, ta jsou ale mastnejsi. Jinak v hypermarketech se da koupit i plzenske, neni ani nijak predrazene. Tady v Santiagu maji taky Primatora a dve slecny (cesky) zde otevrely pivovar Slavia. Me osobne jejich pivo chutnalo, taky je ale z tech drazsich.

Divky jsou v Chile fajn, sam jednu mam ;D Ale nebudu lhat, top je v tomhle ohledu Venezuela a Kolumbie. Tam bych se ale rozhodne nestehoval.. ;D

Je tu nejbezpecneji v Jizni Americe. Osobne jsem tu nemel zadny bezpecnostni problem, coz se rozhodne neda rict o vsech statech, kde jsem zil... Statisticky je tu vyssi zlocinnost nez v CR (odhadem tak na urovni Bulharska), nicmene v praxi zalezi na konkretni lokalite. Perlickou je, ze je zde mimoradne vysoka objasnenost kradezi aut :)

Co se tyce platu, priznam, ze nevim, nejsem z oboru. Ale muzu ti poslat ten kontaktni mail, uvidis, kolik ti nabidnou. Obecne se da rict, ze pri zhruba cenove hladine CR jsou zde platy kvalifikovanych profesionalu (casto vyrazne) vyssi a nekvalifikovane sily nizsi. Je to dano mimo jine nizkymi odvody z mezd a malym zdanenim prace.

Ad "Czechlish (a nebo Chilish)" - ja to nepsal, ale osobne si myslim, ze obe varianty by byly v poradku :)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 14 Ledna 2014, 13:46:03 »
U mě je brzda ta angličtina a španělština... dá se říct, že to je pro mě španělská vesnice  :( ale zajímavá nabídka to je a já zase tak moc svázaný s ČR nejsem.

Staci anglictina, spanelstina neni nezbytna. Prinejmensim pro praci ne :)
« Poslední změna: 14 Ledna 2014, 13:51:23 od Václav Sobota »

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 14 Ledna 2014, 13:52:59 »
rekni mi teda do PM ten email prosim ..

do chile bych mozna sel, do UK|DE ne .. to zavisi, v UK mam nabidky zhruba radu 65k euro - 100k euro za rok pred zdanenim, ale o prachy fakt nejde na prvnim miste

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 14 Ledna 2014, 19:05:20 »
rekni mi teda do PM ten email prosim ..

do chile bych mozna sel, do UK|DE ne .. to zavisi, v UK mam nabidky zhruba radu 65k euro - 100k euro za rok pred zdanenim, ale o prachy fakt nejde na prvnim miste

Poslano :)

Taky jsem informoval prislusnou osobu, ze ho budes kontaktovat. Doporucoval bych poslat rovnou i zivotopis, budou tak mit snazsi si te "ocenit".

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 14 Ledna 2014, 21:13:59 »
sance 1:15 ..

Bohetour

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 15 Ledna 2014, 19:03:05 »
Ahoj,

velice mne zaujala tvoje nabidka, ovsem mam jeden velky problem a to, ze nesplnuju nahore vypsane pozadavky. Chci tim rict, ze nemam dostatecne zkusenosti a ani znalosti (jsem ve sve prvni praci, kde jeste nemam odpracovany ani rok, ale prace je samozrejme v oboru). Ovsem na druhou stranu mam velikou chut jit pracovat do zahranici a s jazykem (anglictina) na tom taky nejsem nijak spatne (uz mam za sebou par studijnich pobytu).

Abych se ale dostal k podstate veci: jde mi spise o to, jestli tvuj znamy nenabizi i nejake junior pozice? O penize mi vubec nejde, jde opravdu hlavne o zkusenosti a poznat zase kus sveta.

No, sance jsou zrejme naprosto mizive, ale zkusit jsem to musel :-)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 15 Ledna 2014, 22:30:18 »
Ahoj,

velice mne zaujala tvoje nabidka, ovsem mam jeden velky problem a to, ze nesplnuju nahore vypsane pozadavky. Chci tim rict, ze nemam dostatecne zkusenosti a ani znalosti (jsem ve sve prvni praci, kde jeste nemam odpracovany ani rok, ale prace je samozrejme v oboru). Ovsem na druhou stranu mam velikou chut jit pracovat do zahranici a s jazykem (anglictina) na tom taky nejsem nijak spatne (uz mam za sebou par studijnich pobytu).

Abych se ale dostal k podstate veci: jde mi spise o to, jestli tvuj znamy nenabizi i nejake junior pozice? O penize mi vubec nejde, jde opravdu hlavne o zkusenosti a poznat zase kus sveta.

No, sance jsou zrejme naprosto mizive, ale zkusit jsem to musel :-)

Zdravim. Po pravde nevim, jak je to s juniorskymi pozicemi - neni to muj DOBRY znamy, pouze clovek se kterym se nahodou kratce zname a pozadal me o tuhle drobnost (overit moznost naboru ceskych odborniku). Dnes jsem se s nim uz nemohl spojit, predpokladam ze je ted v Peru. Ale jakmile budeme v kontaktu, zeptam se. Osobne pusobim ve zcela jinem oboru, takze to mam vse opravdu jen zprostredkovane a je to z me starny skutecne jenom drobna laskavost potencialne uzitecnemu cloveku, slovo v te veci nemam zadne (prinejmensim ne v pozitivnim slova smyslu, negativne by to asi slo).

kazdopadne, pokud budu mit nejakou pro tebe pozitivni informaci, ozvu se ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.