Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: heslo admin [vyřešeno]  (Přečteno 1809 krát)

axoz1

• Návštěvník
heslo admin [vyřešeno]
« kdy: 20 Ledna 2014, 19:35:54 »
Čau lidi mám vytvořený účet admin bez hesla a nemůžu se přihlásit .Stalo se to následovně původně sem heslo měl po odhlášení sem ho napsal ale systém ho nepřijal a nepřihlásil mě . V konzoli ale heslo fungovalo vytvořil sem tedy další účet a přes ten sem chtěl změnit heslo admina nabídlo mi to že může být bez hesla. Nenapadlo mě ale že si tim pořádně zavařím ani po té mě to po odhlášení nepřihlásilo a navíc při jakékoli operaci to chce admin heslo a jak ho mám asi sehnat když žádné neni a ani nastavit v konzoli nejde protože nemám práva a práva ani přiřadit nejdou .
« Poslední změna: 21 Ledna 2014, 13:40:26 od Petr Merlin Vaněček »

geofre

Re:heslo admin
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2014, 19:55:55 »
Jsi si jist, že heslo zadáváš správně? Pokud ano, tak si ho zkus změnit, viz článek na linuxexpres. Konkrétně tě zajímá první část...
« Poslední změna: 20 Ledna 2014, 20:10:09 od geofre »
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

axoz1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2014, 20:07:17 »
když v konzoli fungovalo a v grafickém prostředí ne .... navíc heslo nemám složité žádné Y nebo Z co by se dalo spléct ani čísla

geofre

« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2014, 20:17:46 »
A jaká je to verze systému? Někde jsem četl, že po instalaci Gnome panelu může přihlašování do grafického režimu zlobit, ale pravděpodobně to bylo u nějaké starší verze...

EDIT: A co přesně to udělá, při pokusu o přihlášení??
« Poslední změna: 20 Ledna 2014, 20:24:18 od geofre »

axoz1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Ledna 2014, 20:21:29 »
verze 13.10 . Jo a to s tim esc na začátku nefunguje nedostanu se do recorvery modu

axoz1

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2014, 20:26:37 »
prí prihlašení obrazovka problikne ale prostředí se neukáže a vrátí mě to z5 zkoušel sem zadat špatné heslo a to to píše hned že je heslo špatné

geofre

« Odpověď #6 kdy: 20 Ledna 2014, 20:29:58 »
Nespouštěl jsi jako root nějakou grafickou aplikaci?
Něco ve stylu:
Kód: [Vybrat]
sudo gimp
a nezobrazuje se chybová hláška?:
Unable to read ICE authority file

axoz1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 20 Ledna 2014, 20:35:50 »
něco takového sem také prováděl ale nenapadlo mě že bych to mohl takhle zbabrat

geofre

« Odpověď #8 kdy: 20 Ledna 2014, 20:41:34 »
Tak z wiki :
Citace
NIKDY nepoužívejte „sudo“ pro start grafických programů. Vždycky byste měli použít „gksudo“ (v GNOME,
popřípadě v XFCE) nebo „kdesu“ (v KDE) k spuštění takovýchto programů. Jinak se může stát, že při dalším
přihlášení do systému nemusíte uspět. Jestliže k tomu dojde a při přihlašování se zobrazí tato chybová hláška:
„Unable to read ICE authority file“, přihlaste se použitím „záchranného terminálu“ a spusťte příkaz:
rm /home/uživatel/.{ICE,X}authoritymísto uživatel napište své přihlašovací jméno...

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 20 Ledna 2014, 20:49:44 »
geofre, nestačilo na začiatok len
ls -al ~/.ICEauthority aby sme vedeli či a kto tam má rwx?
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

janek-m

• Host
« Odpověď #10 kdy: 20 Ledna 2014, 20:51:01 »
@axoz1 - keď sa prihlasuješ do systému, vyhodí ti geofrem spomínanú hlášku? Lebo ak nie, tak ide o chybne zadané heslo a v tomto prípade je ho najlepšie zmeniť a vyhnúť sa číslam, s ktorými býva niekedy problém ak sa nezaktivuje numerická klávesnica.
Citace
Jo a to s tim esc na začátku nefunguje nedostanu se do recorvery modu

Ak ESC nefunguje, tak treba vyskúšať SHIFT, je to rôzne. Ale tlačidlo treba stláčať až po prebliknutí obrazovky BIOSU (neviem to presne pomenovať) a GRUB by sa mal objaviť. Tam vyber Recovery mode a  z ponuky vybrať "root". Na spodnej strane monitora sa ukáže terminál a postupne zadávaj:
mount -o remount,rw /passwd username
(za "username" dopísať meno užívateľa, čiže to, čo si si dal pri inštalácii. Ak si si nie istý, tak príkaz ls /home
ti ho zobrazí)

Zadáš nové heslo 2x
Enter new UNIX password:
Retype new UNIX password:
potom ešte
mount -o remount,ro /  a PC reštartni príkazom
shutdown -r now
Ten odkaz od geofre na návod ako zmeniť heslo je žiaľ platný už iba z časti. Ukáže ti ale, ako sa dostať do recovery mode a čo tam vybrať.

axoz1

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 20 Ledna 2014, 20:52:10 »
píše mi to operace zamítnuta

janek-m

• Host
« Odpověď #12 kdy: 20 Ledna 2014, 20:55:29 »
píše mi to operace zamítnuta

Tak sa snaž dostať do Recovery mode a zmeň heslo. Príkazy budeš musieť pracne prepisovať, tak pozor na medzery.  ;)

axoz1

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 20 Ledna 2014, 21:11:08 »
Povedlo se systém frčí  :D díky . Při přihlášení sem to shodil do konzole a naběhlo to bez hesla s admin právy a pak pomohlo rm /home/uživatel/.{ICE,X}authority díky moc sám bych to nedal.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.