Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Mint,Ubuntu  (Přečteno 3166 krát)

JeFF_

• Návštěvník
Linux Mint,Ubuntu
« kdy: 22 Ledna 2014, 10:27:14 »
Dobré ráno.
Tohle téma neslouží k žádnému "fláme".
Chci se Vás zeptat jaký z těchto distribucí je na lepší cestě do budoucna a celkově jeho oblíbenost čím dál víc roste a víc se rozšiřuje. Když jsem četl různá témata v anglickém jazyce a bylo to tak 50 na 50. Celkový verdikt byl, že zvítězil Linux Mint,ale nejpoužívanější je zcela Ubuntu.
Vím, že Mint je z větší části založeno na Ubuntu, ale grafické prostředí je zcela odlišné.
Standartní instalace na ubuntu a mint jsou zcela podobné. Co jsem dál zjistit, že Ubuntu je trochu pružnější v instalačním postupu než Mint a další věci.

Chtěl bych prosím vědět vaše názory na tuto distribucí Mint. Jaká je podle vás více přínosem, více možností a celkově lepší, ale také do budoucna.
Jednu z nich bych si rád nainstaloval do notebooku a aktivně se jí věnoval. Ubuntu jsem zkoušel na test na PC, kde jsem nainstaloval javu a wine.

Děkuji za vaše názory.

« Poslední změna: 22 Ledna 2014, 10:32:18 od JeFF_ »

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Linux Mint,Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2014, 10:32:55 »
Mint je derivát Ubuntu a není problém si do klasického Ubuntu doinstalovat buď Cinnamon nebo MATE a je to pak stejný. Ovšem na druhou stranu Mint má některé nástroje líp propracované a uživatelsky přívětivější.
Osobně odhaduji, že si Ubuntu pověst lídra potáhne pořád a ostatní deriváty jedou za ním ve vleku.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

JeFF_

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2014, 11:00:24 »
Jaký mi teda celkově doporučujes aktivně používat na NTB. Mint nebo Ubuntu?

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2014, 11:19:27 »
Technicky jsou Mint a Ubuntu stejné - tj návody budou fungovat v obojím.

Dej si Mint do virtuálu, trochu si to poklikej a uvidíš co ti bude vyhovovat líp.

Přesun do Obecné...Marpe, ty na to kašleš ;)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 22 Ledna 2014, 11:19:35 »
Cokoliv, co ti bude vyhovovat a bude to na tvým stroji dobře šlapat  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 22 Ledna 2014, 11:20:29 »
Technicky jsou Mint a Ubuntu stejné - tj návody budou fungovat v obojím.

Dej si Mint do virtuálu, trochu si to poklikej a uvidíš co ti bude vyhovovat líp.

Přesun do Obecné...Marpe, ty na to kašleš ;)

Jé, já si ani rubriky nevšiml  :D
Marek *Marp* Pszczolka

JeFF_

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Ledna 2014, 15:14:50 »
A Linux Mint Mayu nebo Petru,Olivia? Vybral jsem si teda Cinammon.
Jak jsem šel www.linuxmint.com a dal comunnity tak relase je nejrozšířenější Maya a edition Cinammon.

Nebo mám dát Ubuntu s Cinammon? Asi výhodnější je ten Mint Cinammon,ale z jakou verzí? Od petry tu 16?
« Poslední změna: 22 Ledna 2014, 15:29:06 od JeFF_ »

BudweiserCZ

• Návštěvník
  • http://a320.phobos.apple.com/us/r1000/082/Purple/f
« Odpověď #7 kdy: 22 Ledna 2014, 15:52:55 »
Petra má cinnamon 2.0, který se odpoutal od gnome (a je rychlejší), takže definitivně Petra!

Jinak ještě namítnu, že MATE nebude v Ubuntu stejný jako v Linux mint, protože pokračují ve vývoji gnome 2.x, takže v Ubuntu vypadá jako gnome 2.x (což staré školy jako já ocení :D)
Počítač: intel core i7-3770, GTX 680, 8GB DDR3, Win 7 Pro
Cestovní a testovací brambora: HP 2540p, Arch linux Xfce, Win 7 Pro (Intel Grafické Ovladače na linux jsou velice dobré)
The best solution to a problem is ussually the essiest one -GLaDOS

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #8 kdy: 22 Ledna 2014, 19:15:44 »
Petra má cinnamon 2.0, který se odpoutal od gnome (a je rychlejší), takže definitivně Petra!

Petra bude mít podporu jen pul roku, takze vydani Maya (odpovida 12.04 LTS). Bohuzel, podle Release Notes, asi nebude mozne prenest nastaveni z MATE 1.x (Olivia-) do 2.x (Petra+). Ale treba udelaji migration tool...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.