Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výběr ICQ klienta (vyřešeno)  (Přečteno 12726 krát)

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
Výběr ICQ klienta (vyřešeno)
« kdy: 02 Března 2006, 14:51:18 »
caute people...neviem, kto kazdy ste sa pokusali instalovat Licq, ja teda hej, lebo v ICQ na windowse mam najviac ludi a vlastne aj ICQ najcastejsie pouzivam, a ked som ho konecne nainstaloval, tak som zistil v logu, ze sa nemoze pripojit na icq.server....a neviem preco,....neviete mi s tym niekto poradit???diki moc....
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí
Nothing is so unreal to be so unbelievable...just open your mind and feel it at all!

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2006, 15:05:47 »
alebo pripadne neviete o niecom podobnom, co by dokazalo pracovat s ICQ serverom, teda aby som mohol ja komunikovat s ludmi, ktorych mam v contact liste ICQ vo windows???pocul som nieco o SIM alebo MIRANDA, ale neviem ci je miranda pre linux...a SIM som nemal v ponuke v spravcovi balickov...takze neviem...
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí
Nothing is so unreal to be so unbelievable...just open your mind and feel it at all!

calcumat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2006, 16:00:04 »
Skús GAIM. Je to síce primárne pre GNOME (Ubuntu), ale ja osobne mám Kubuntu a dal som si na komunikáciu GAIM.
Inak iný klient, priamo v Kubuntu sa volá Kopete .
Miranda pre Linux = asi nie. Sim je aj pod Linux, ale mne sa príliš nepáčil ani pre WIndows (je na http://sim-im.berlios.de/wiki/Download )
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2006, 17:03:24 »
Zkuste trochu hledat, nedávno se tady otázky ICQ řešily a padl tam i soupis programů na to...Určitě bych doporučil Gaim. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #4 kdy: 02 Března 2006, 21:02:35 »
no tak teda OK, ale tiez mi to nacita contact list pre ICQ?????a budem si tiez moct pisat s ludmi co maju ICQ na windowsoch???????
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #5 kdy: 02 Března 2006, 21:45:29 »
Do KDE je ideální SIM (QT). Nainstaluj si ho zcela normálně povolením repozitáře "universe" (třeba v Adeptu -> manažer balíků, jestli chceš čerstvější verzi, pohledej, tady ve fóru je na ní odkaz). Navíc má asi nejvíc možnosti nastavení včetně funkčního odesílání a přijímání souborů. Jestli jsi používal ICQLite, budeš v něm hned doma. Odpadnou ti taky problémy s kódováním fontů při komunikaci s ICQ klienty z Windows. Kontakt list budeš mít v každém klientovi, natahuje se ze serveru ICQ.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 02 Března 2006, 21:47:44 »
Jistě. Můžete psát z Mirandy na ICQ5? Jistě že ano...tady nejde o program či o OS, ale o komunikační protokol a to je ICQ...Kontakt list je na serveru, načte se. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #7 kdy: 02 Března 2006, 21:53:17 »
jou jou dik Vam vsetkym...idem sa bootnut do linuxu a tahat5 a instalovat a kompilovat a mozno aj spat:D
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 02 Března 2006, 22:17:06 »
No tak dobrou :D
» Linux Mint on mini-ITX boards «

byree

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 16 Dubna 2006, 09:54:46 »
nevíte prosím někdo, který z messengerů podporuje funkci "vůči dané osobě neviditelný"? nějak jsem ji nenašel u žádného z těch, o kterých se zde na fóru diskutuje..
(jde mi o víceprotokolového klienta nebo jen jabber)

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #10 kdy: 18 Dubna 2006, 12:18:37 »
no, vobec neviem o tom, ze by takyto klient bol...jedine co viem, ze samotny ICQ pre WINDOWS ma funkciu, ze si das dany kontakt do INVISIBLE LISTu, ale vtedy ta dana osoba nevidi nikdy (tiez je tam aj IGNORE a VISIBLE list), ci to maju aj linuxovske ICQ klienty, to netusim...ale skusim sa najblizisie pozriet a dam ti vediet...
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

byree

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 18 Dubna 2006, 15:15:18 »
Citace: shadowman
no, vobec neviem o tom, ze by takyto klient bol...jedine co viem, ze samotny ICQ pre WINDOWS ma funkciu, ze si das dany kontakt do INVISIBLE LISTu, ale vtedy ta dana osoba nevidi nikdy (tiez je tam aj IGNORE a VISIBLE list), ci to maju aj linuxovske ICQ klienty, to netusim...ale skusim sa najblizisie pozriet a dam ti vediet...
dík za odpověď.
ve windows používám Mirandu, tak má visible list i invisible list pro všechny protokoly. v Gaimu jsem teď našel v menu Nástroje-Soukromí blokování uživatelů, ještě ale nevím, jestli je to totéž, či jak se to pak vůči uživateli chová. ještě to vyzkouším.

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #12 kdy: 18 Dubna 2006, 19:35:26 »
no blokovani uzivatelu bude nejspis to same co pridani si uzivatele do INVISIBLE LISTU , tedy ze te nebude videt jestli budes online, away, nerusit nebo cokoliv...(nebo spis dokonce bych rekl do IGNORE LISTU-tedy te jednak vubec nebude videt a cokoliv ti napise dana osoba, tobe to nedojde a nebude otravovat...)
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

Achron

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 21 Dubna 2006, 10:24:18 »
LICQ sa mi asi najviac zapacil a podporuje pomerne dost funkcii aj INVISIBLE mod.

Achron

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 21 Dubna 2006, 10:28:13 »
Dodam este jednu spravu ze do programu LICQ (tak isto aj v iných) musis zadat ID v tvare xxxxxxxxx a nie xxx-xxx-xxx-xxx ako som sa ja pomylil ked som prechadzal z Windowz na Linux.

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #15 kdy: 22 Dubna 2006, 12:18:01 »
no ja pouzivam GAIM, Licq som mal predtym, no nechcelo mi ist (mozno som tiez zadal zle id) a ked som nasiel a nainstaloval GAIM tak uz iny by som ani nechcel....ma dost vela funkcii a pluginov, myslim ze sa daju este aj dalsie pluginy doinstalovat; len tam mi funguje posielanie suborov, aj ked nie vzdy vedia ludia z Winu poslat do linuxu mne, ale ja wem poslat kazdemu....skusal som este aj Gajim aj Kopete, ale ani jeden z nich mi nevyhovoval tak ako GAIM...
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

vlako

• Návštěvník
    • http://www.vlakx.com
« Odpověď #16 kdy: 24 Dubna 2006, 12:48:20 »
odporucam centericq v screene
ShaRe Or DIE!
open youR SOURcE!
uSe SSL ! ---------------------------- NTB: Debian Lenny/Sid Desktop: Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon Servers: Debian Etch 4.01

Jindro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 25 Dubna 2006, 15:52:59 »
osobně bych pro Kubuntu doporučil Kopete
pro Ubuntu Gaim

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #18 kdy: 25 Dubna 2006, 22:37:01 »
ja som mal v kde KOPETE, ale nepacil sa mi, ani funkcne, ani nijak...doinstaloval som si GAIM (ide fpoho aj pod KDE) a ozaj by som ho uz nevymenil za nic na svete... (iba ak by prislo zasa nieco lepsie ;) )
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 26 Dubna 2006, 08:51:04 »
Sim, Sim, Sim..  :) ..i pod gnome, akorat sem zmenit pouziti svuk serveru za "play"
Pod wokenicema Mirandu
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Konik

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 05 Června 2006, 01:28:35 »
skoda ze Gaim nepodporuje visible list, uz som si nanho zvykol a teraz bude musiet prec :-(

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 05 Června 2006, 13:39:06 »
ja som dakedy riesil podobny problem .... a vyhral to centericq. ...splnal vsetko, co som potreboval.. .visible, invisible a ignore listy sa jednoducho edituju, podporuje to ICQ, MSN, Jabber (yahoo, rss, irc,..) a ku kazdej udalosti (prihlasneie, odhlasenie, sprava,.. globalne pre protokol a aj pre konkretnu osobu) sa da pridat spustenie programu/skriptu ... a hlavne rychlost :))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #22 kdy: 30 Června 2006, 21:01:40 »
zdar,
instaloval jsem gaim-1.5.0.x86.package - po instalaci mi napsal ze instalace gaim selhala.
wengophone-ng-binary-latest - chodí, někdo psal že to umí ICQ - nepřišel jsem na to jak.
Stáhnul jsem licq-1.3.2.tar.gz - nelze rozbalit i kdyz to stahnu vicekrat.
Jsem nestastnej lidicky, poradte jak mam rozbehat ICQ. Jakej bordel delam pri teto instalaci na disku? nevznikaj tam soubory ktere budou k nicemu ?
Dik za kazdou radu. Lezim v Ubuntu opuze tyden, ale bavi me to :)
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 30 Června 2006, 21:43:34 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt- get install gaimnebo
sudo apt-get install licqatd. vyuzij balickovaciho systemu.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #24 kdy: 30 Června 2006, 22:07:35 »
#gaim
deb http://people.ubuntu.com/~seb128/deb ./
tu je repozitar na Gaim2beta3:) [dekujte Botanicusovi :))]
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.