Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xfce - spouštění programu + batch schovávání panelu  (Přečteno 2005 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Zdravím.
Snažím se obejít problém, kdy při spuštění aplikace wine ve FullScreanu je vidět horní panel xfce. Jedná se o bug, který se dá jednoduše obejít tím, že se panelu aktivuje autohide - skrývání, jenomže to obtěžuje a navíc na to pokaždé zapomenu - windows aplikace spouštím pod Xubuntu sporadicky. ( Je třeba kliknout pravím tlačítkem na panel, zvolit Panel a Předvolby panelu a zde na první záložce (Displej) zatrhnout volbu Automaticky zobrazovat a skrývat panel. Po ukončení wine je navíc třeba dotyčnou volbu vrátit do původního stavu.
Dokázal by někdo napsat souštěč / bash script, který by:
1) Nastavil Panel 1 tak, aby byla vybrána volba Automaticky zobrazovat a skrývat panel
2) Spustit program
Kód: [Vybrat]
env WINEPREFIX="/home/lynx/.wine" wine C:\\windows\\command\\start.exe /Unix /home/lynx/.wine/dosdevices/c:/users/Public/Desktop/Mafia.lnk3) Po ukončení programu vrátil nastavení Panelu do stavu před spuštěním

Předem moc děkuji  a přeji hezký den!

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Xfce - spouštění programu + batch schovávání panelu
« Odpověď #1 kdy: 27 Ledna 2014, 20:17:55 »
1. edituj si téma a přidej spuštění programu pod wine ;)

2. spusť tu mafii ve vlastním xserveru a neřeš takovouhle blbost. Získáš tím možnost přepínat se mezi konzolami, rozlišení z wine ti nebude případně rozbíjet rozlišení desktopu, atd. atd. Jestli chceš, napíšu ti jak na to.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2014, 22:50:23 »
Nevím, co si pod tímhle mám představit. Jak by to vypadalo a co by to mělo dělat? V jakém směru myslíš editovat téma?

2. spusť tu mafii ve vlastním xserveru a neřeš takovouhle blbost. Získáš tím možnost přepínat se mezi konzolami, rozlišení z wine ti nebude případně rozbíjet rozlišení desktopu, atd. atd. Jestli chceš, napíšu ti jak na to.
Tohle mi připadá jako bych šel s kanónem na vrabce.
Díval jsem se sem: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66489.0
A taky na odkaz úplně dole na této stránce: =xserver]http://wiki.ubuntu.cz/hry/časté_problémy?s[]=xserver (Návod je na stránkách Vladislava Koreckého.) - odkaz už je bohužel neplatný!

Insatlace dalšího okenního manažeru, prohlížeče obrázků, programovacího jakyka a jeho knihoven plus "hafo" skriptů mi příjde přeci jenom trochu neadekvátní na to, že chci před spuštěním wine schovávat panel.
   Každopádně děkuji za snahu, ale za daných okolností raději počkám na nějaké elegantnějsí řešení, nebo novou verzi Xfce, kde už to bude, doufejme, opravené.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2014, 16:27:28 »
Nevím, co si pod tímhle mám představit. Jak by to vypadalo a co by to mělo dělat? V jakém směru myslíš editovat téma?

Tohle mi připadá jako bych šel s kanónem na vrabce.
Díval jsem se sem: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66489.0
A taky na odkaz úplně dole na této stránce: =xserver]http://wiki.ubuntu.cz/hry/časté_problémy?s[]=xserver (Návod je na stránkách Vladislava Koreckého.) - odkaz už je bohužel neplatný!

Insatlace dalšího okenního manažeru, prohlížeče obrázků, programovacího jakyka a jeho knihoven plus "hafo" skriptů mi příjde přeci jenom trochu neadekvátní na to, že chci před spuštěním wine schovávat panel.
   Každopádně děkuji za snahu, ale za daných okolností raději počkám na nějaké elegantnějsí řešení, nebo novou verzi Xfce, kde už to bude, doufejme, opravené.

Aha, to jsem si nevšiml, že už to tu je, on tam Roman spouští nějakej Openbox a ještě cosi, ale to není vůbec potřeba! V tom druhém xserveru se dá právě spustit pouze ona aplikace, já to tak používám pomocí skriptu xgame. Takže v kostce:

1. Stáhnu si ten skript odtud : http://linux.softpedia.com/get/Utilities/Xgame-19837.shtml a uložím třeba do ~/Dokumenty/xgame/ (je teda potřeba spouštět z terminálu) a nezapomenu mu nastavit spustitelný příznak, v terminálu:

chmod +x xgame
2.Povolím si spuštětní nového xserveru:
sudo nano /etc/X11/Xwrapper.config
allowed_users=console
změním na
allowed_users=anybody
Uložím změny (CTRL+O) a opustím nano (CTRL+X)

3.Abych si vzal s sebou do nového xserveru i zvuk, přidám si uživatele (nahradit existujícím jménem) do skupiny audio:
sudo adduser uzivatel audio
4.Nyní je potřeba restart systému

5. Spustím terminál a spustím skript(nebo si přes Nautilus ve vlastnostech souboru zatrhnu "Spouštět v terminálu", já mám však Thunar)

takže třeba
sh ~/Dokumenty/xgame
6.Nyní postupuju podle menu na obrazovce:

Takže stisknu A-> vyzve mě to k napsání názvu hry, tak třeba Mafia2CZ, potom to chce samotnej příkaz pro spuštění hry, takže absolutní cestu k souboru, co se má spouštět - tady nevím, jestli ti to vezme klasickej spouštěč cos opsal ze spouštěče vytvořeným wine. Já to dělám pro zjednodušení tak, že v adresáři skriptu si vytvořím prázdnej soubor, v tvém případě by se jmenoval třeba mafia.sh, dám mu spustitelnej příznak a dovnitř napíšu aby se přepl do adresáře hry a dále spouštím absolutní cestou. Takže to vypadá třeba nějak takhle:

cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Mafia2/ && wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Mafia2/mafia.exe
V podstatě by mělo stačit && wine mafia.exe bez cesty, ale takhle by to mělo fungovat určitě.

Takže do řádku v xgame napíšu jenom tu krátkou cestu:

Please give the command related to the game: ~/Dokumenty/xgames/mafia.sh
6.Jakmile se nastavení uloží, v menu stiskem 1 to můžu hned zkusit spustit. Pokud je vše nastaveno správně, měla by se spustit ozvučená hra v novém xserveru, klasickým přepínáním ctrl+alt+F7 se přepnu zpět na desktop a ctrl+alt+F8 se přepnu zpět do hry.

7.Pokud náhodou během přepínání v druhém xserveru přijdu o zvuk, přepnu se do F7, otevřu další terminál a zabiju pulseaudio:

pulseaudio -k
démon paudia se spustí okamžitě znovu a já bych měl mít v F8 znovu zvuk.
« Poslední změna: 30 Ledna 2014, 16:30:54 od sabraq »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.