Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Kubuntu 13.10 na externí harddisk  (Přečteno 1058 krát)

Filipos

• Návštěvník
Instalace Kubuntu 13.10 na externí harddisk
« kdy: 30 Ledna 2014, 00:37:00 »
Zkusil jsem nainstalovat Kubuntu 13.10 na svůj 500 GB externí USB harddisk. Na začátku byl celý disk vyplněný jediným NTFS oddílem. Při instalaci jsem zmenšil NTFS oddíl (označený “/dev/sdc1”) asi na 10 GB a namontoval jsem ho jako “/ntfs”, abych se do něj dostal z Kubuntu i z Windows. Potom jsem přidal 500 MB ext4 oddíl “/dev/sdc5” namontovaný jako “/boot”, 150 GiB ext4 oddíl “/dev/sdc6” namontovaný jako “/home”, 4 GiB oddíl “/dev/sdc7” pro swap a ve zvývajícím prostoru ext4 oddíl “/dev/sdc8” namontovaný jako “/”. Nastavil jsem instalaci boot loaderu do “/dev/sdc5”. Instalace se zdála být úspěšná, ale když jsem zkusil bootovat, hlásilo to “NTLDR missing”. Spustil jsem znovu živou distribuci Kubuntu a otevřel jsem KDE Partition Manager. Zjistil jsem, že u NTFS oddílu je nastavený flag “boot” a že ostatní oddíly jsou sdružené pod extended oddíl “/dev/sdc2”. Smazal jsem flag “boot” u NTFS oddílu a nastavil jsem ho u oddílu “/dev/sdc5” (má se montovat jako “/boot”), ale místo nabootování mi to řeklo “Operating System Not Found”. Zkusil jsem smazat flag “boot” flag u oddílu “/dev/sdc5” a nastavit ho pro extended oddíl “/dev/sdc2”, ale při tomto nastavení to také nenabootovalo, ani se dokonce nic nezobrazilo. Jaké je správné řešení, aby to bootovalo?

Filipos

• Návštěvník
Re:Instalace Kubuntu 13.10 na externí harddisk
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2014, 07:12:14 »
Už jsem na to přišel. Cílem pro bootloader má být celý disk „/dev/sdc“, ne nějaký jeho oddíl.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.