Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Čeština, internet [vyřešeno]  (Přečteno 1602 krát)

Filipos

• Návštěvník
Čeština, internet [vyřešeno]
« kdy: 30 Ledna 2014, 07:10:41 »
Už se mi povedlo nabootovat Kubuntu 13.10, ale přestože jsem při instalaci volil češtinu, nemám ji tam ani se mi nenabízí kromě angličtiny žádný jiný jazyk k instalaci. Když spustím Rekonq, načtu jenom Google, mohu vyhledávat, ale žádnou jinou stránku než Google nenačtu. Jak to dám do pořádku?
« Poslední změna: 31 Ledna 2014, 00:35:41 od Filipos »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Čeština, internet
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2014, 10:56:39 »
Máš správně nastavené připojení k internetu?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

janek-m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2014, 11:26:23 »
Pokiaľ je to na PC + pripojenie net káblom, tak tam by nemal byť problém. Internet sa nastaví automaticky. Aspoň u mňa to tak vždy bolo (aj WIFI mi vždy našlo bez  problémov). Ak nebol PC pripojený k netu, tak sa mohlo stať, že sa jazyková mutácia nestiahla.

Prekontrolujte v správcovi balíkov Moun, či je nainštalovaný český jazyk: language-pack-kde-cs. Ak je nainštalovaný, tak prezrieť Nastavenie systému → Lokalizácia → Krajina/Región a jazyk → a tu CZ jazyk presunúť do preferovaných jazykov. Po nastaveniach reštartovať PC.
Inak Rekonq nie je bohvie aký webový prehliadač, vyskúšajte Firefox, ten by mal byť tiež automaticky k dispozícii po inštalácii.

Filipos

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2014, 14:48:22 »
Kdybych měl špatně nastavený internet, tak by mi nešel ani ten Google. Firefox v distribuci po instalaci není, je tam jenom nějaký odkaz na jeho nainstalování.

Myslím, že internet mi nešel už v té live distribuci ještě před instalací na harddisk, ale myslel jsem, že to je jenom omezení té live distribuce. Tak možná budu muset stáhnout live distribuci znovu a hned vyzkoušet, jestli tam ten internet jde.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2014, 15:20:02 »
Kdybych měl špatně nastavený internet, tak by mi nešel ani ten Google. Firefox v distribuci po instalaci není, je tam jenom nějaký odkaz na jeho nainstalování.

Myslím, že internet mi nešel už v té live distribuci ještě před instalací na harddisk, ale myslel jsem, že to je jenom omezení té live distribuce. Tak možná budu muset stáhnout live distribuci znovu a hned vyzkoušet, jestli tam ten internet jde.

Tím "googlem" pravděpodobně myslíš jen home prohlížeče. Ta se ale nestahuje z internetu!

Nevím jak se nastavuje KDE, ale někde bys měl mít Nastavení sítě.

Nové iso ti nepomůže, a live instalace žádná (běžně) uživatelsky detekovatelná omezení neobsahuje.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Filipos

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2014, 16:01:33 »

Tím "googlem" pravděpodobně myslíš jen home prohlížeče. Ta se ale nestahuje z internetu!

Nevím jak se nastavuje KDE, ale někde bys měl mít Nastavení sítě.

Nové iso ti nepomůže, a live instalace žádná (běžně) uživatelsky detekovatelná omezení neobsahuje.

Nemám na mysli jenom výchozí stránku prohlížeče. Můžu si zadat hledaný výraz, vyklopí mi to výsledky, ale když na některý z nich klepnu, tak se nenačte.

janek-m

• Host
« Odpověď #6 kdy: 30 Ledna 2014, 16:05:49 »
Je to na PC alebo na Notebooku?

Nebolo by zlé poskytnúť nejaké bližšie info o HW, aby sme iba nehádali.
Ak je Kubuntu nainštalované tak otvoriť terminál a zadať:
Kód: [Vybrat]
lspciVýpis ukáže info o HW
Kód: [Vybrat]
iwconfigvýpis ukáže, či je detekováná sieť

Oba výpisy postnúť sem a dať ich do "code" (označiť text a klik na #)
Ak Kubuntu nie je nainštalované, tak nabootovať Live CD → Vyskúšať Kubuntu a tie výpisy získať cez Live systém.

Filipos

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 31 Ledna 2014, 00:31:46 »
Zkusil jsem spustit Kubuntu nejdřív z live distribuce, jazyky i internet jsem tam měl, tak jsem znovu provedl celou instalaci na harddisk, nabootoval jsem z něj a už všechno funguje. Asi předtím můj poskytovatel internetu dělal drahoty. Tenhle příspěvek píšu ve Firefoxu běžícím pod Kubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.