Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Start XBMC místo Unity po zapnutí PC  (Přečteno 2165 krát)

kendy1991

• Návštěvník
    • Kendyho blog
Start XBMC místo Unity po zapnutí PC
« kdy: 03 Února 2014, 19:01:40 »
Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu ohledně Ubuntu 13.10 a XBMC. K Ubuntu jsem se vrátil po dlouhé době a nainstaloval jej na nettop, který mám připojený k televizi jako multimediální centrum. Mám nastavený autologin při startu a moje otázka zní: Jak nastavím, aby při se při bootu nespustil desktop, ale přímo XBMC? Vím, že u starších verzí s Gnome bylo nastavení výchozího prostředí, ale tady jsem nic takového nenašel. Děkuji za rady

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Start XBMC místo Unity po zapnutí PC
« Odpověď #1 kdy: 03 Února 2014, 22:27:41 »
Proč neinstaluješ přímo XBMCbuntu verzi?
http://mirrors.xbmc.org/releases/XBMCbuntu/
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

lajka27

• Aktivní člen
  • *
    • linux mint czech
« Odpověď #2 kdy: 03 Února 2014, 23:16:17 »
když si nastavíš heslo tak na přihlašovací obrazovce by to mělo jít změnit na xbmc a pak si to zase změnit na autologin
první pes ve vesmíru
sestava:  intel core i5  gigabyte amd R9-270  8 GB ram
ubuntu 16.04 ssd samsung 120MB  baracuda 1TB

kendy1991

• Návštěvník
    • Kendyho blog
« Odpověď #3 kdy: 04 Února 2014, 09:13:36 »
RRadek Neužil: XBMCbuntu jsem zkoušel ve Virtualboxu a nepodařilo se mi ho rozumně rozběhat. Radši jsem zvolil klasické Ubuntu, na kterém mi přišlo počáteční nastavení jednodušší...

lajka27: Takhle jsem uvažoval taky, ale pokud vypnu autologin a na přihlašovací obrazovce zvolím XBMC, tak se můžu přihlásit přímo do XBMC. Pokud ale chci XBMC vypnout a dostat se do Unity, abych znovu zapnul autologin, tak mě to vyhodí opět jen na přihlašovací obrazovku...

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 04 Února 2014, 10:21:19 »
RRadek Neužil: XBMCbuntu jsem zkoušel ve Virtualboxu a nepodařilo se mi ho rozumně rozběhat. Radši jsem zvolil klasické Ubuntu, na kterém mi přišlo počáteční nastavení jednodušší...

No ve VirtualBoxu jsem ho netestovala ale nainstaloval jsme ho na domácí kino a funguje dokonale. Zajímalo by mě co tam nastavuješ že k tomu potřebuješ klasické Ubuntu? Co se kina týká tak se vše nastavuje přímo v XBMC rozhraní.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

kendy1991

• Návštěvník
    • Kendyho blog
« Odpověď #5 kdy: 04 Února 2014, 10:25:38 »
Nastavení Bluetooth periferií na ovládání a data tahám ze síťového disku. Pak samozřejmě doplnění fontů do XBMC atd. Většinu z těchto věcí udělám snáz přes Unity...

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 04 Února 2014, 10:31:31 »
U xbmc je na přihlašovací obrazovce možnost se přihlásit do "normálního" prostředí. Tam si vše naklikáš. Už je to déle co jsem to dělal ale pamatuji že to bylo velice jednoduché a logické.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 04 Února 2014, 18:37:10 »
Mne to v 12.04 funguje tak že dám logout z unity a log in do xbmc. Systém si potom pamätá poslednú login session a pri reštarte alebo vypnutí z xbmc sa do nej vráti, neviem či je to tak aj v 13.10 (ilutračné foto)
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

kendy1991

• Návštěvník
    • Kendyho blog
« Odpověď #8 kdy: 05 Února 2014, 16:39:59 »
Hele tohle mě nenapadlo a ono to opravdu funguje. Díky moc za pomoc, problém vyřešen :)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 05 Února 2014, 16:46:06 »
Hele tohle mě nenapadlo a ono to opravdu funguje. Díky moc za pomoc, problém vyřešen :)

Aha, to mě zase nenapadlo že tě to nenapadlo takže mě nenapadalo ti to vůbec říkat. ;D
No nic, hlavně že už víš. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.