Ahoj,
mám poměrně zajímavý problém s pomalou wifi. Používám Lubuntu 13.10. jako hlavní OS (fyzická instalace) a Windows 7 jako virtuálku ve VirtualBoxu. Počítač se připojuje na internet pomocí místní wifi sítě (asi má každý doma). Virtuálka se pripojuje krz síťový most (kvůli sdílení souborů - shodné ip adrese) nastavený ve VirtualBoxu.
Problém je, že některé (velká většina - např. youtube apod.) webovky se načítají velmi pomalu - v důsledku leckdy vůbec. Pokud se mi povede zahájit stahování nějakého souboru anebo např. pracuji se Synapticem tak je rychlost stahování v pohodě. Legrační je, že virtuálka (ano, ta virtuálka která hostuje na Linuxovém počítači s tímto problémem) těmito problémy netrpí a její připojení fungje správně (webovky co otevřu ve virtuálce neotevřu na hlavním OS - opět třeba youtube).
Zde je pár postřehů co jsem vypozoroval nebo zkusil:
Domnívám se, že to bude mít co společného s AP co používám (doma), jelikož jsem-li připojený na jiná AP (práce) vše pracuje lépe. Nicméně okenní klienti ani iOS s ním problém nemají. (do konfigurace AP nemohu zasáhnout - nejsem majitel)
Zřejmě to nebude problém prohlížeče, problém je jak na FF tak na Opeře.
Vypnutí IPv6 nepomohlo.
Jako network manager používám wicd.
Přikládám pár vykopírovaných informací o počítači, bohužel jsem nepřišel na to jak kopírovat z lxdího terminálu, takže to vypadá jak to vypadá

-PCI Devices-
Host bridge : Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
PCI bridge : Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09) (prog-if 00 [Normal decode])
VGA compatible controller : Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
Communication controller : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
USB controller : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04) (prog-if 20 [EHCI])
Audio device : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
PCI bridge : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b4) (prog-if 00 [Normal decode])
PCI bridge : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b4) (prog-if 00 [Normal decode])
PCI bridge : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 (rev b4) (prog-if 00 [Normal decode])
PCI bridge : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b4) (prog-if 00 [Normal decode])
USB controller : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04) (prog-if 20 [EHCI])
ISA bridge : Intel Corporation HM67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 04)
RAID bus controller : Intel Corporation 82801 Mobile SATA Controller [RAID mode] (rev 04)
SMBus : Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
VGA compatible controller : Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Whistler [Radeon HD 6630M/6650M/6750M/7670M/7690M] (prog-if 00 [VGA controller])
Network controller : Intel Corporation Centrino Advanced-N 6230 [Rainbow Peak] (rev 34)
Předem díky za zamyšlení.