Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu - rozpoznání disků  (Přečteno 1465 krát)

LukinM26

• Návštěvník
Instalace Ubuntu - rozpoznání disků
« kdy: 15 Února 2014, 17:39:29 »
Dobrý den,
na notebooku mám nainstalovány Windows 8.1 čistou instalací - 2 oddíly (malý, rezervovaný systémem 350 MB a druhý, kde je Windows a data), ten druhý oddíl jsem si zmenšil a ve správci disků se mi zobrazuje jako "Nepřiřazené místo" na disku (20GB), kam chci nainstalovat Ubuntu 13.10 do dualboot.
Pokud spustím instalaci Ubuntu z USB, vytvořenou Unetbootin, tak mi instalace vypisuje: Na počítači nebyly detekovány žádné operační systémy. Pokud zvolím manuální výběr oddílů, zobrazí se pouze /dev/sda - volné místo 128035 MB (celá kapacita disku), jako by byl disk čistý, přitom tam ty 3 oddíly jsou, ten s Windows dokonce z půlky plný.

Oddíly jsou GPT, Secureboot, fastboot Windows vypnuto

WINDOWS je spustitelný pouze v LEGACY módu

Kde může být problém?
Díky za pomoc.
« Poslední změna: 15 Února 2014, 18:14:08 od LukinM26 »

Cuore

• Závislák
Re:Instalace Ubuntu - rozpoznání disků
« Odpověď #1 kdy: 15 Února 2014, 18:24:07 »
Sám sis odpovedel tohle sa tady probira neustala staci jen vyhledat. Nicmene 13.10 neinstaluj a jdi do 12.04.4 a flashku musis bootovat jako UEFI.

LukinM26

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2014, 18:48:28 »
Jak to nabootuji flash v UEFI? Notebook měl nastaveno "Both" - Priority: "Legacy first" a takto byl nainstalován Windows 8.1

Když změním na UEFI Only a nabootuju flash, nevyřeší se nic, když mám Legacy only, stejná situace. Stále nevidím tu instalaci Win

LukinM26

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Února 2014, 20:42:55 »
Tak jsem na to koukal, ale při botu nemám volbu flash disku UEFI nebo normal, jak je na tom screenu v tom tématu

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 16 Února 2014, 09:19:02 »
To secureboot bych vypnul a otestuj to bez nej.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.