Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Android Kalendář - synchronizace s Evolution kalendářem [vyřešeno]  (Přečteno 1806 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Hezký den.
Zatím neúspěšně řeším synchronizaci Android kalendáře s Evolution kalendářem.

Problém 1:
Synchronizace Android kalendář -> Gmail kalendář funguje pouze jednosměrně a nevím proč!
Pokud edituji kalendář na Internetu a potom dám synchronizovat, pak se mi schůzka objeví i v telefonu, obráceně to však nejde, což mě velice štve, přeci jenom častěji pobíhám po městě a schůzky datluji do kalendáře v telefonu, když večer příjdu domů a spustím synchronizaci přes Wi-fi , vše proběhne během vteřiny, žádná chybová hláška, ale nic se z telefonu nepřenese. (Huawei Ascend G300, Android 4.0.3, Vodafone CZ)

Problém 2:
Nepřišel jsem na to, jak a co v Evolution nastavit, pokud chci synchronizovat pouze android kalendář, ale nikoliv gmail poštu.

Na netu jsem našel několik zaručeně funkčních postupů, jak tento problém vyřešit, nicméně nejnovější post je přes rok starý, takže doufám v něco novějšího.

Právě zkouším:
Kanlendář z telefonu jsem vyexportoval do souboru a nyní se chystám tento soubor importovat do kalendáře gmailu a Evolution. Zatím jsem nikde nenašel nastavení konflitků, tedy odkud kam se bude synchronizovat a v případě konfliktů, které zařízení má přednost. Doufám, že o schůzky nepřídu, v kalendáři telefonu mám od 1.1.2013 několik set schůzek.

Vyřešil někdo tento problém? Jak jste to dokázal(a)?

Předem díky za rady.
« Poslední změna: 19 Února 2014, 22:23:01 od majakmp3 »

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Re:Android Kalendář - synchronizace s Evolution kalendářem
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2014, 00:16:59 »
Problém 1:
Synchronizace Android kalendář -> Gmail kalendář funguje pouze jednosměrně a nevím proč!
Pokud edituji kalendář na Internetu a potom dám synchronizovat, pak se mi schůzka objeví i v telefonu, obráceně to však nejde, což mě velice štve, přeci jenom častěji pobíhám po městě a schůzky datluji do kalendáře v telefonu, když večer příjdu domů a spustím synchronizaci přes Wi-fi , vše proběhne během vteřiny, žádná chybová hláška, ale nic se z telefonu nepřenese. (Huawei Ascend G300, Android 4.0.3, Vodafone CZ)
Patrně jsem přišel na to, co je špatně. Při exportu se mi vygenerovaly dva soubory (kalendáře) - Phone...vcs a ...@gmail.vcs
První má 80KB a druhý pouze 3KB. Vypadá to tedy, že ten kalendář z telefonu není propojen s gmailem, ale proč?

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2014, 00:27:19 »
Právě zkouším:
Kanlendář z telefonu jsem vyexportoval do souboru a nyní se chystám tento soubor importovat do kalendáře gmailu a Evolution. Zatím jsem nikde nenašel nastavení konflitků, tedy odkud kam se bude synchronizovat a v případě konfliktů, které zařízení má přednost. Doufám, že o schůzky nepřídu, v kalendáři telefonu mám od 1.1.2013 několik set schůzek.

Ani tady jsem moc neuspěl. Do Evolution se mi sice schůzky importovat povedlo, nicméně je totálně rozházená diakritika.
Místo tohoto:           Systémy a právo sociálního zabezpečení - P
Je zobrazeno toto: Syst=C3=A9my a pr=C3=A1vo soci=C3=A1ln=C3=ADho zabezpe=C4=8Den=C3=AD - P

Import do gmail kalendáře dopadl ještě hůř:
Kód: [Vybrat]
Nebyly zpracovány žádné události.

Import událostí selhal: Nelze zpracovat soubor iCal/CSV..

Error at line 11:null

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2014, 22:20:28 »
Vyřešeno:
  • Do telefonu jsem nainstaloval aplikaci iCal Import/Export 2.1
  • Pomocí této aplikace vyexportoval kalendář telefonu - soubor měl příponu ics
  • Tento soubor jsem importoval do webového kalendáře na gmailu
  • Od této chvíle se mi položky kalendáře synchrnizují oběma směry
  • Synchronizace probíhá i přes Evolution - vše OK, včetně diakritiky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.